Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cage znovu s knírkem?


ikona
imf
adaptace seriálunicolas cage
 

Živě si vzpomínám na to, jak jsme po traileru na World Trade Center řešili, jestli Cageovi sluší nebo nesluší knírek. Padly hlášky o smetákové image a vypadalo to skoro až na nože, ale pak naštěstí Oliver Stone natočil, co natočil a o vousy přestal být zájem. Tuhle roli by Nicolas Cage nevylepšil ani s Krakonošovým plnovousem. Na place WTC jako by na něj padla zvláštní kletba a od té doby už natáčel jen absolutně šílené filmy. Předtím to byly kvalitní výkony v Panu Rosničkovi nebo Obchodníkovi se smrtí, poté ustřelený chlápek z Rituálu a motorkář se slabostí pro bonbony a Evu Mendes v Ghost Riderovi. Ani Next mu nespravil pověst a remake thajského Bangkok Dangerous je podle prvních fotek jen dalším hřebíčkem do rakve. Možná za to vážně může ten zpropadený knírek. Je na čase odložit žiletku, nechat to vyrůst a počkat, co se stane.

Vánoční sequel Lovců pokladů definitivně rozhodne o tom, jestli už Nicolas Cage nepatří na golfová hřiště vysloužilých celebrit. První díl byl nečekaným hitem a svezl se na úspěchu Indiana Jonese a především Šifry Mistra Leonarda. Cage by se teď rád přiživil i jinde a tak veřejně pochválil scénář k celovečerní adaptaci populárního seriálu Magnum. V řeči PR agentů to většinou znamená: "Chci v tom hrát, nabídněte mi rozumnou sumu a dohodneme se". A u Cage v posledních třech letech ceny povážlivě klesly. Bruckheimer mu sice pravděpodobně nabídnul dvacet milionů, ale další zájemci půjdou horko těžko na polovinu této sumy. V kapse producentů Magnuma by se ale najít mohla a Cage poslední dobou hraje ve všem, co se na plátně hýbe. Pokud by se tak stalo, mohou skalní fanoušci zapomenout jak na návrat původního Toma Sellecka (Koho? No tak to vidíte. Dnešní generace po Selleckovi ani neštěkne) nebo účast George Clooneyho, který byl mnohými považován za ideálního kandidáta. Thomas Magnum je bývalý voják, celoživotní elegán a sympaťák k pohledání. Jezdí ve Ferrari, neustále si dobírá svého sponzora, komorníka a náhradního otce, plukovníka Higginse, a randí s veškerou ženskou populací tropického ostrova. Seriál z 80. let byl klasickou odlehčenou detektivkou, ve které se pořád někam chodilo, případně utíkalo, aby se pomohlo sličným dívkám a zoufalým boháčům. Cage do téhle škatulky nesedí ani náhodou, protože jeho polovykulené herecké výkony vždy upozorňují na to, že nějaké to kolečko v hlavě musí skřípat nebo přebývat. Což ve Skále, Tváří v tvář nebo v Raising Arizona nebylo na škodu, ale v případě laškovné detektivky, která ujíždí na svých dávno zaprášených klišé, jsou tyhle schopnosti poněkud nad plán. Režijní povinnosti stále ještě leží na bedrech Rawsona M. Thurbera (Vybíjená), což může znamenat odklon ke komedii, ve stylu Starskyho a Hutche.

Ten film by pravděpodobně vzniknul už před půl druhým rokem, kdyby Ricky Gervais neodmítnul roli Higginse. Ve světle této události jdu otevřít šampaňské, kompotované jahody a možná, že zlikviduju i dobroty z mrazáku. Děkujeme, Ricky! Bez tebe by dnešek nebyl tak báječným dnem. :) A abyste hned nezačali nadávat na mou zaujatost, dejte prostor vzpomínkám.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace