Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V Kanadě to bude lítat...


ikona
imf
comics
 

Zatímco Vancouver má pořád pověst televizní Mekky, Montrealu začíná růst pšenka i u těch největších hollywoodských produkcí. 20th Century Fox hodlá natáčet v kanadské metropoli hned tři velké filmy s rozpočtem přes sto milionů dolarů. Předem bych měl varovat odpůrce comicsů a anime, že nemusí číst dál a mohou klidně dělat dál věci, od kterých jsme je vyrušili. :) První dvě produkce totiž proběhneme rychle, abychom se mohli zastavit u té třetí. Kdo by se ostatně chtěl zdržovat podruhé v muzeu s Benem Stillerem a Shawnem Levym nebo nakukovat v pidiponorce do lidského těla pod dohledem Rolanda Emmericha. Jeho remake klasického Fantastic Voyage přichází v době, kdy byla tahle zápletka zparodována všemi, od Joe Danteho ve Vnitřním vesmíru přes Ricka Moranise v Miláčku, zmenšil jsem nám děti až po Simpsonovi (výlet do těla pana Burnse). Ale nechme se překvapit, třeba to vyjde.

Tak, máme za sebou remaky a infantilnosti a teď je na řadě třetí velký projekt, kterým není nic menšího než... tramtadádá... Dragonball Z. Neznáte, nechápete? Já vás varoval, že si máte jít po svém. Dragonball (a jeho pokračování Dragonball Z) je kultovní japonská anime, která v mnohém připomíná dospělejší verzi Pokémonů. Každá odrůda (existují tuším čtyři) má kolem tří stovek dílů, ale mytologie se většinou omezí na to, že supertýpek a superübertýpek se sejdou na nějaké planetě a během vzájemného souboje ji rozdrtí na pidikousíčky. Vypadá to hodně jako finále Matrix Revolutions (Neo vs. Smith), přičemž v animované podobě jdou samozřejmě všechna tabu stranou. Souboje většinou trvají dvě, tři epizody a dějí se v nich absolutně šílené, v podstatě nezfilmovatelné věci. Malá ukázka minimalistické animace a maximalistických efektů. :) Díky třeskutým akčním scénám si Dragonball užívá nehynoucího úspěchu u dětí i dorostenců a pokračuje ve vršení dalších sérií a dokonce i počítačových her. To Hollywood samosebou nenechává klidně spát a tak to vypadá, že po letech planých slibů (kterým jsem se vždycky smál, protože tohle zfilmovat nejde), se konečně hýbají ledy.

Foxové vyhradili na film slušný rozpočet (nicméně vážně tu mluvíme o likvidaci takových ploch, že by to předem vzdal i Megatron) a momentálně hledají nějakého všehoschopného šílence, který by to natočil. V hrané podobě! Nástřel děje, notně ořezaného od všech podrobností animované verze, počítá s mimozemšťanem, jenž přiletěl na naší planetu, aby ji zničil. Vytvoří si však k místním obyvatelům vztah a začne je bránit, když přiletí jeho kolegové. Hmm... Silver Surfer by si měl říct o tantiémy. A ostatní by se měli modlit, aby na tenhle nápad Foxové rychle zapomněli, protože jinak budeme svědky něčeho zlého. Třeba jako v roce 1986, kdy vznikla první hraná verze. Mám doma VHS s českým dabingem a je to peklo. Sledujte.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace