Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spojenec se vrací?


ikona
imf
sequelspike lee
 

Kriminální thriller Spikea Lee, Spojenec, patřil k nejpříjemnějším překvápkům loňské sezóny. Hvězdné obsazení, vynikající scénář a chytré zakončení. Film se stal miláčkem kritiky a proti očekávání na něj přišlo i dost lidí, takže se hned začalo mluvit o pokračování. Spike Lee je však duše přelétavá a než si Denzel Washington udělá čas, láme svou pozornost mezi televizními projekty a případné další nabídky. Teď to vypadá, že bude režírovat časovkové drama Selling Time, ve kterém hlavní hrdina znovu prožívá nejhorší den svého života a má šanci napravit všechny chyby. Výměnou za to mu však ten nahoře zkrátí život o rovných sedm let. Vyplatí se to? V roce 2009 se o tom možná přesvědčíme. Druhý Spojenec se tak odsouvá na vedlejší kolej, ale nemusíme smutnit. Vypadá to, že scenárista prvního filmu, Russell Gerwitz, chystá malý televizní spinoff.

ABC si totiž u něj objednala pilotní díl k jeho premise jménem The Fixer. Hrdinkou případného seriálu je nejmocnější žena celého New Yorku. Vyzná se ve veřejném mínění, má v malíčku všechny zákony i marketingovou rétoriku, a je schopná i mimořádně podlých věcí, aby dosáhla svého. Když máte problém a můžete si jí dovolit, nemusíte si dělat vrásky. Tahle tajemná žena za vás vyřeší jakkoliv ožehavou situaci... Už vám sepnulo? Ano, přesně tuhle postavu si zahrála Jodie Foster ve Spojenci. Vidina mocné manipulátorky, která se svým týmem přijede na místo činu a díky několika telefonátům získá vládu nad situací, je rozhodně lákavá, a to i v případě, že si jí nezahraje slavná hollywoodská blondýnka. Triumfem by měl být zejména Gerwitzův scénář a newyorské mraveniště plné nechutně bohatých megalomanů, úlisných právníků nebo zkorumpovaných policistů. Zvýšená pozornost by navíc mohla do aktivní produkce popostrčit i zmíněné celovečerní pokračování. V tom by se měl podle všeho objevit Denzel Washington i Clive Owen. Zápletka se však úzkostlivě tají a oba herci mají tolik nasmlouvaných projektů, že bude zázrak je dostat před jednu kameru. Ale držme si palce, naděje umírá poslední.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace