Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Odpadlíci, propadlíci...


ikona
Cival
tržby
 

Poslední srpnový víkend bývá spolu s prvním lednovým víkendem nejnudnějším údobím v kalendáři hollywoodských účetních. Odpadlíci, na které nezbylo nikde lepší místo se pokouší o nemožné. A samozřejmě marně. Nakonec si dolary stejně nejlíp nastřádají těžší váhy s dlouhodobou výdrží. Kupříkladu Superbad. Bláznivá komedie z dílny Judda Apatowa si udržela s 18 miliony (-44%) první pozici, s velkým náskokem před druhým Bourneovým Ultimátem, jemuž podle očekávání přibylo na konto dalších 12,3 milionů. Bourne díky nim znovu předskočil třetí Křižovatku smrti. Křižovatka smrti, obskurně přejmenovaná distributorem na Rush Hour 3: Tentokráte v Paříži, stojí za pytel, a proto ztrácí rychleji. 12,2 melounů přesto suverénně stačilo na další dotírající akčňák War, v němž se řeže Jet Li s Jasonem Stathamem.

Průlom se nekoná a Jason s Jetem si můžou dál nechat zdát o tom, jak jim bude Amerika aplaudovat. Nic takového zatím nehrozí, protože War to schytala zprava i zleva (od kritiky i diváků). Dvě Jéčka se po silnějším pátku nakonec nemůžou těšit ani z titulu „nejúspěšnější premiéra týdne“. Slaboulinká desítka stačila jen na pátou pozici. Diváky dvakrát nezajímal ani návrat Mr. Beana, který přifrčel do Ameriky s velikým zpožděním. Asi věděl proč. Beanovi za mořem nikdy fazole nekvetly, což dokládá i na úvod utržených 10,2 milionu a bramborová medaile. Jenže Prázdniny pana Beana posbíraly po světě prozatím kolosálních 188 milionů, což je pro malou levnou komedii o jedné důležité postavě pořád ohromující suma. Musíme jen doufat, že Rowanu Atkinsonovi nevymlátily nadité šeky z hlavy všechnu soudnost a že nám slavný komik nepřichystá ještě jedno nesnesitelné vystoupení svého alter ega. Ještě o poznání hůř dopadla nahnědo obarvená Scarlett Johansson, která laškovně pečuje o děti v The Nanny Diaries. Třetí premiéra, třetí neúspěch pramenící v bídných 7,8 milionů. Díky bohu že se o stupeň hůř vedlo i dramatům Resurrecting the Champ (14. místo za 1,8 M) a September Dawn (15. plac za 1,4 M), jinak by mohla božská Scarlett plakat nad tím, jak jí krása ne a ne dohnat ke komerčnímu úspěchu. Někomu holt není přáno. Scarlett by se tím neměla nechat vypsychovat, protože sexbombu, která nemá na kontě megahit ani po spolupráci s Michaelem Bayem, nezachrání nejspíš ani Shawn Levy s Honzou Svěrákem.

Na šestém až desátém místě se povalují veleúspěšní Simpsonovi, Hvězdný prach, který se pokouší vyžehlit statut propadáku alespoň nastřádanou třicítkou, stomilionový Hairspray a absolutně průserová Invaze. Za týden si distributoři snad zlepší náladu ping-pongovou šíleností Balls of Fury, nízkorozpočtovým thrillerem Death Sentence a reimaginací legendárního Halloweenu objektivem Roba Zombieho.

Kompletní žebříček najdete tu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace