Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

I černoši chtějí kopat...


ikona
imf
david mamet
 

Ne, nechci mluvit o záhadném nedostatku černých hráčů v české fotbalové lize. Máme tu mnohem zásadnější téma k probrání. Afroameričani a bojové sporty. V elitních ligách se jich sice pár potuluje, ale s výjimkou Wesleyho Snipese a Michaela Jai Whitea (a tady je to vykoupeno obrovskou smůlou na role) moc černých bojovníků před kamerou nepotkáte. Hollywood se to však rozhodnul změnit a tak se chystá nejen Redbelt s Chiwetel Ejioforem v hlavní roli (viz obrázek) a zatím nepojmenovaný film o pouličních zápasech, ve kterém hraje bojovníka-veterána Terrence Howard. V prvním případě režíruje David Mamet, v druhém pak arťák Dito Montiel. A já mám pocit, že svět se zase zbláznil.

Je možné, že někdo ze studia se zpožděním viděl korejskou Crying Fist, ale silně o tom pochybuji. Navíc příběhy o boxerech, co se mimo ring tváří jako hrdí otcové, fanatičtí dříči a osoby se srdcem ze zlata, jsou ještě celkem uvěřitelné, ale tady už se dostáváme do trochu vyšší ligy. Streetfighting budiž, ostatně Howard bude cepovat Channinga Tatuma (do kterého v momentálním stavu stačí fouknout, aby se rozsypal na atomy ;), ale Chiwetel Ejiofor jako hvězda MMA? Tohle si snad ten sport nezasloužil. Ve vedlejších rolích Emily Mortimer nebo Tim Allen? To nás snad chtějí zabít. Charakterní herci se tak pracně budou učit základy sportu, který stejně nikdy neovládnou a proč? Oscar z toho stejně nekouká, rozpočty budou stačit na pár dialogů v 3+1 na předměstí New Jersey a nad oběma projekty se zavře voda. Tedy hned poté, co se příznivci sportu do sytosti pobaví nad čestnými roličkami celebrit (kvůli Redbeltu Mamet vytáhnul z důchodu i Dana Inosanta) a pak se vrátí k novým filmům osvědčených akčňáků. A nezúčastněný divák si možná vzdychne a jako miliónkrát předtím si řekne "Proč?".

Bůh a Hollywood bohužel na zprávy ve Vzkazníku neodpovídají, takže bude mít smůlu. Já se jen bojím toho, jaký trend nás čeká napřesrok - Nicolas Cage jako vedoucí severokorejského debatního kroužku, který se na olympiádě pro postižené snaží odpálit atomovku o rozměrech kuličkového pera přímo v srdci Pekingu? No tak, Nicku, musíš se vyhecovat. Čekáme to nejhorší, tak nás zkus překvapit!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace