Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hitchcock se vrací!


ikona
imf
alfred hitchcock
 

Některé hollywoodské legendy rotují v hrobech, když se jejich filmy remakují a všelijak przní, ale jen pár vyvolených se dočká zprznění sebe sama. V případě Alfreda Hitchcocka a nové komedie Number 13 by se však mělo jednat spíše o velmi svéráznou poctu. Dan Fogler (Balls of Fury) si zahraje mladého Hitchcocka, který právě dokončil svůj první film (jmenuje se právě Number 13, ale v Hitchově filmografii ho nenajdete... existuje o něm pár zmínek, ale nikdo ho nikdy neviděl). Průšvih je v tom, že to měla být komedie, kterou si vydupal představitel hlavní role, jenže ten člověk vůbec není vtipný. Hitchcock film natočil se skřípajícíma zubama a teď ve střižně neví, co má s materiálem dělat. Tohle by mohlo udusit jeho kariéru ještě předtím, než se pořádně rozeběhne.

Naštěstí mu pomůže náhoda. Onen mecenáš a hlavní herec během postprodukce záhadně zmizí a ve stejnou chvíli Hitchcock přijde na to, že když pár věcí přestříhá a přetočí, může z filmu udělat tajemný thriller a "vydělat" tak na zmizení hlavní hvězdy. Tenhle malý plán se mu však vymkne z rukou, když ho policie začne podezírat z toho, že on sám herce někam "uklidil". Režisér se tak dostává do role, která je příznačná pro hrdiny jeho pozdějších filmů - je z něj neprávem obviněný muž na útěku. Kromě téhle paralely jistě můžeme očekávat celou řadu dalších narážek na klasickou Hitchcockovu tvorbu. Kromě Foglera se ve filmu objeví ještě Ben Kingsley jako představitel onoho zmizelého herce a Ewan McGregor jako Hitchcockův střihač, který ho první začne podezírat z toho, že herce zamordoval. Režíruje nováček Chase Palmer.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace