Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Rituál?


ikona
Mr. Hlad
nicolas cage
 

Hvězda Nicolase Cage pomalu začíná pohasínat. Člověk, kterému davy fanoušků v druhé polovině devadesátých let div nestavěly sochy, si teď vybírá slabší období. Časy Skály, Con Airu nebo Tváří v tvář jsou pryč a místo toho tenhle bývalý profesionální sympaťák hraje ve filmech prachbídné kvality a předvádí herecké výkony, za které by mu měla akademie zabavit Oscara. Next v kinech prakticky prošumělo bez většího zájmu diváků, Ghost Rider byl režijně naprosto nezvládnutý a Cagův výkon vzbuzoval u jedné poloviny fanoušků smích a u té druhé smutek. Avšak film, který tohle všechno začal, byl Rituál. A i když na světě snad neexistuje člověk, který by přál druhý díl, filmový průmysl dokáže občas hodně překvapit.

Nemusíte se však bát, že by se měl Nicolas Cage vrátit a opět se ztrapňovat ve scénách, kdy v kostýmu medvěda mlátí ženské nebo s pistolí v ruce zabavuje obstarožní bicykl. Robin Hardy, po právu naštvaný režisér původního filmu z roku 1973, se totiž rozhodl ukázat světu, že jeho film nebyl zdaleka taková hovadina jako remake a sám se pokusí o „re-imaginaci.“ Film Cowboys for Christ nebude přímo remakem Hardyho filmu, spíš půjde o velmi volné pokračování. Hlavním hrdinou by měl být mladý americký zpěvák gospelů, který se se svou přítelkyní rozhodne vydat do jakési zapadlé vesničky ve Skotsku a šířit tam křesťanskou víru. Brzy ale zjišťuje, že místní na jeho kázání nejsou ani trochu zvědaví a že si se svou – lehce pohanskou – vírou vystačí bez problémů sami. Jejich rituály ale občas potřebují nějakou tu lidskou oběť. Pro Hardyho budou Cowboys for Christ teprve třetím filmem, ale původní Rituál je dodnes považován za jeden z nejzajímavějších hororových thrillerů vůbec. V nové verzi by se měli objevit Christopher Lee a Faye Dunaway, pokud se však Hardymu nepodaří sehnat do hlavní role nějakou zajímavou mladou hvězdu, bude mít nejspíš Cowboys for Christ do kin velmi trnitou cestu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace