Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Haló, co bude s tím Halo?


ikona
imf
halo
 

Není a podle mého skromného názoru ani v dohledné době nebude. Bungie má dost práce s výrobou třetího dílu a strategie Halo Wars, Microsoft válčí se Sony a Peter Jackson se věnuje svým věcem. Neil Blomkamp tak zůstal sám v poli jako sirotek, s tunou náčrtků a začal se nudit. Šel tedy za kamarády do WETA a poptal se, co by mu tak nabídli za deset tisíc dolarů. Že je Peterův kamarád a rád by si natočil takový dvouminutový kraťas z Halo, aby případně podnítil jiskru v hráčské komunitě, která by ten jeho Halo film dotáhla do produkce.

Už to samo o sobě bylo naivní, ale výsledek je bohužel hodně smutný. Ano, má nápad a je z něj cítit ten "špinavý look", který měly Blomkampovy krátké filmy, jenže je nad Slunce jasné, že něčím takovým prostě dav neohromíte. Zvlášť když se to na herní výstavě E3 pouští jako cintek za oficiálním trailerem na Halo 3 (který je složen z herních záběrů a sám o sobě není až TAK úchvatný). Pár fanoušků možná zatleská ve stoje, ale většina lidí si pomyslí, že zatrhnout tenhle projekt byl ten nejlepší nápad za poslední roky.

Buď je to marketingová naivita Blomkampa, lenost Jacksona nebo nafoukanost Microsoftu, ale... vypustit něco podobného oficiálně a vydávat to za vějičku, která by měla podpořit vznik filmu, to je vážně k smíchu. Posuďte sami tady. Můžete mi vyčítat, že jsem příliš přísný, ale takhle se prostě Halo filmu nedočkáme. Můžu stokrát chválit Blomkampa za to, že to všechno vypadá realisticky a "osahatelně", což je věc, která ze sci-fi pomalu mizí, ale měl od Jacksona vyškemrat alespoň desetinásobný rozpočet (však ono by se to vrátilo) a natočit minutové, nadupané promo s použitím oficiálního Halo hudebního motivu. Práva na to mají, tak o coj jde? A pak by padaly čelisti k zemi a možná by se něco hnulo. Nad tímhle se už zítra mávne rukou. Bohužel.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace