Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proyas bude pít krev...


ikona
imf
alex proyas
 

Naštěstí ne nám. V blogu o příliš "líných" režisérech byl Alex Proyas (Vrána, Já, robot) na jednom z čelních míst. Opravdu se nepřetrhne, ale když už něco stojí, většinou to stojí za to. Před několika dny se o něm začalo mluvit v souvislosti se spinoffem Fantastické čtyřky, který by byl sólovkou pro Silver Surfera. To znělo velmi zajímavě, ale přiznám se, že cokoliv s Proyasem na režisérské stoličce by mi znělo zajímavě, protože podobně talentované a technicky pokročilého režiséra bych mezi současnou hollywoodskou elitou hledal jen těžko (Proyasova kamera snese srovnání snad jen se starým dobrým Fincherem). Silver Surfer je ale vážně spíš v kachnovitém stádiu, takže je fajn konečně slyšet něco opřeného o tiskové prohlášení.

Universal Proyase ulovil pro svůj další pokus o vzkříšení nejslavnějšího upíra všech dob - hraběte Drákuly resp. Vlada Napichovače, jak ho znalo a uctívalo celé Rumunsko. Po béčkovém Van Helsingovi se tak přesuneme úplně jinam a odkryjeme samotný původ legendárního záporáka. V Dracula: Year Zero (tenhle název měla pro sebe původně zarezervována reimaginace Batmana :) se setkáme s Vladem na vrcholu jeho sil. Národní hrdina, který ze země vypráskal Turky, však musí čelit další hrozbě a upsat svou duši ďáblu, aby zachránil svou rodinu i celé království. A podobné smlouvy většinou pro zákazníka nejsou moc výhodné, takže Vlad brzy přijde na to, že je tu hned několik háčků. Úroky, protislužby, věčné zatracení... na co si jen vzpomenete.

Proyas se do natáčení pustí někdy na podzim a Universal zřejmě na filmu nebude šetřit. Do té doby můžete hádat, kdo si Vlada zahraje a jestli bude hrát prim porcování nepřátel mečem nebo tesáky. Osobně bych bral Gerarda Butlera, ale to je tak tendenční a průhledné, že dám radši svůj hlas Joshu Hollowayovi... tedy ne že by to bylo méně průhledné, ale ten kluk by si měl konečně zahrát v něčem větším, aby ho buď veřejnost sesadila z trůnu nebo mu konečně dala na hlavu korunu. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace