Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gondry zpátky v oběhu


ikona
imf
jim carreymichel gondry
 

I když se tedy nedá říct, že by si Michel Gondry mohl stěžovat na nedostatek práce. Spousta roztočených nebo rozmyšlených projektů, sem tam nějaký videoklip a tím i pravidelný příděl pro všechny jeho fanoušky. Zatímco civilizovaný svět si zřejmě pamatuje hlavně Věčný svit neposkvrněné mysli, Gondry mezitím natočil třeba Nauku o snech a právě dokončuje velmi očekávanou komedii Be Kind Rewind s Jackem Blackem v hlavní roli, který se snaží coby chlápek s magnetickým mozkem zachránit vzpomínky jedné milé paní na její oblíbené filmy a supluje tak videopůjčovnu tím, že předehrává s kamarádem slavné filmy. Už teď si to umím a zároveň neumím představit. :) Ale to je film, který už je v podstatě hotový, takže Gondry se musí vydat někam dál. A teď to vypadá, že se opět na jednom placu sejde s Jimem Carreym a to je zpráva, která nás nemůže nechat chladnými.

O filmu Ripley's Believe It or Not! už jsem kdysi psali. Jim Carrey by se tu jako dobrodruh Robert Ripley (který skutečně žil) proplétal nejrůznějšími zapomenutými konci světa a odhaloval ty nejdivnější divnosti, aby o nich pak mohl psát do novin, mluvit do rádia (televize ještě nebyla, děti). Scénář sepsali pánové zodpovědní třeba za Eda Wooda nebo Muže na měsíci, a režírovat měl původně Tim Burton, což dodávalo všemu divnostní faktor tři z pěti. S nástupem Gondryho se ale faktor posouvá na čtyřku a my tak řadíme vyšší rychlost, protože kdo viděl např. Nauku o snech, ten moc dobře ví, že sekvence uvnitř Carreyho hlavy ve Věčném svitu jsou jen pouhým odvarem toho, co Gondry dokáže. A bývá to hodně divné, o tom není sporu. Sám Robert Ripley by o tom mohl popsat celé stohy knížek.

Není zcela jasné, proč vzal Tim Burton do zaječích a není ani jasné, jestli se filmu dočkáme už za rok, jak si producenti plánují. Gondryho možná zláká relativně vysoký rozpočet (tolik peněz na hraní ještě nikdy neměl), ale má před sebou i další povinnosti - jednu třetinu režisérské skládanky Tokyo a sci-fi komedii Master of Space and Time, ve které dvojice vědců přijde na to, jak do značné míry ovlivňovat realitu v... ehm... reálném čase. Tohle nebo Ripley? Můžete si na Gondryho volbu vsadit, já osobně hlasuji pro Carreyho. Potřebuje dobrý film jako sůl. A já potřebuji dobrého Gondryho. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace