Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kupte si k Vánocům kameru...


ikona
imf
j. j. abrams
 

...budete jí potřebovat. Už 18. ledna totiž proběhne mimozemská invaze a bude přímo ideální si jí natočit na video. Výsledek pak můžete nasypat skrz YouTube do celého světa nebo ho za tučný balík prodat CNN. Nebo může být součástí celovečeráku. Ehm, trochu jsem to zamotal, ale musím říct, že je to ze všeho toho nadšení, že v Hollywoodu zas vymysleli něco originálního. J.J. Abrams totiž produkuje film s krycím názvem Cloverfield, který pojednává o invazi mimozemšťanů a je natáčen výhradně prostřednictvím ručních digitálních kamer, které mají po ruce hrdinové snímku. Celý film tak zažijete "z první ruky" a nebude to žádné komorní drama, protože dojde i na destrukci Manhattanu, zatopení půlky New Yorku a další nepříjemnosti. Mimozemšťanům se ve filmu přezdívá "paraziti", což zní také slibně. Před Transformery je k vidění teaser, ale ve skutečnosti zatím z filmu není natočeno ani jediné políčko materiálu. J.J. Abrams už si nicméně vybral režiséra.

Je jím Matt Reeves, scenárista a režisér seriálů jako Felicity, Miracles nebo Conviction. Abrams zjevně hodlá pomoct seriálovému kolegovi do Hollywoodu a zvolil ambiciózní projekt, který však podle svých vlastních slov dokáže natočit velmi levně. A také velmi rychle, protože premiéra je, jak už bylo zmíněno, v lednu roku 2008. Název je opravdu pouze pracovní a o definitivním titulu se rozhodne během následujících týdnů. Abrams chtěl svůj nápad tajit do poslední chvíle, ale nakonec se mu to nepodařilo. Je to celkem logické, protože natočit film výhradně za použití levných digitálních kamer, to je myšlenka, kterou lze snadno zkopírovat. A nemusíte být zrovna vlivný hollywoodský producent, stačí když natáčíte céčkové horory někde v garáži uprostřed New Jersey. Nápad je to ale fajnový, to se musí nechat. Až se teaser objeví na internetu, povíme vám víc. Potvrdí Abrams svou pověst vizionáře? Navzdory mým starým známým výtkám k Mission: Impossible 3 tak nějak doufám, že si napraví reputaci a předvede nám něco nového. Pokud možno bez lostovských flashbacků. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace