Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Želví reparát!


ikona
imf
ninjasequel
 

Ve většině recenzí (i v té naší) na CGIčkové Želvy ninja bylo potichu nebo nahlas vyslovena touha po sequelu. Ne snad proto, že by byl snímek tak kvalitní, ale tak nějak doufáme, že v dalším díle se vrátí Trhač (vrátka byla na konci prvního filmu pootevřena dost jasně) a Kevin Munroe se napodruhé zbaví mírně infantilního kabátku a pohne se želváky blíž k temnější comicsové předloze. Už nechceme prvoplánové gagy a dětinsky vypadající příšerky na odstřel. Dejte nám arcizáporáka se vším všudy, chlápka v brnění, co se nebojí sekat nepřátelům hlavy a má s želvími bratry nevyřízené účty. Po premiéře v amerických kinech byla naděje na pokračování v podstatě zadupána do země, ale teď se objevuje světlo na konci tunelu.

Když se sečetly americké a evropské tržby, dalo to nakonec dohromady nějakých 92 milionů, což při skromném rozpočtu 34 milionů a ještě skromnějších nákladech na reklamu znamenalo mírně plusový stav. Navíc brzy vyjde DVDčko a předprodeje vypovídají o tom, že skalní fandové, co se neukázali v kinech, hodlají přeci jenom do kanálových sourozenců investovat. A to je povzbudivá informace pro Imagi Entertainment, která za vývojem prvního filmu stojí. Ještě před týdnem byly prý šance na další želvy v kinech tak fifty-fifty, ale teď už se mluví o 70 na 30.

Weinsteinové si ostatně nemohou příliš vyskakovat a jsou rádi za jakoukoliv schopnou licenci. Takže není vyloučeno, že se toho Trhače nakonec opravdu dočkáme. Potíž je v tom, že animátoři zřejmě nedostanou přidáno a Imagi nebude mít ani čas se s případným sequelem nějak výrazně patlat. Osobně se mi vizuální stránka Želv ninja líbila, ale nevím, nevím jestli můžeme u případného pokračování očekávat jakékoliv zlepšení. Na druhou stranu třetí Shrek si taky se starým "enginem" vystačil, i přes hlasité klení v recenzích. A pokud Munroe přitlačí na scénář a vydupe z želváků alespoň PG-13 (ano, narodil jsem se naivní a prý se to nedá léčit), budu spokojen. Hlavně nám proboha vraťte Bebopa a Rocksteadyho. Ti kluci tvrdohlaví už mi začínají chybět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace