Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel míří do černého


ikona
imf
avengerscomicsmarvelsamuel l. jackson
 

Comicsových novinek poslední dobou kvapem přibývá a na vině je samozřejmě superhrdinský středobod jménem Marvel. Nedávno byl slavnostně odhalen Kapitán Amerika a teď se začíná šuškat o Avengers. Marvel už otestovat zájem diváků prostřednictvím dvou animáků (Ultimate Avengers I a II) a je to pro něj zároveň způsob, jak využít hned několik superhrdinů, v duchu X-Men nebo Fantastické čtyřky. Důležitou postavou, která se doposud po stříbrných plátnech neproběhnula, bude jeden z členů Avengers - Nick Fury.

Kroutíte hlavou, že to není pravda? Zjevně vás nedoběhneme... I Nick Fury se stal obětí mizerných "televizních" adaptací ze začátku 90. let. Tehdy si ho střihnul David Hasselhoff a bylo to velmi, velmi zábavné. A přesto bude Nick Fury, s čestnou představovací roličkou v Iron Manovi, svým způsobem úplně nový. Marvel totiž využije jeho Ultimate verzi, která se od původní dost liší, ostatně jako většina Ultimate charakterů, které svého času podpořily restart celého superhrdinského způsobu.

Zatímco původní Fury byl urostlý běloch s páskou přes oko, který nestárne a má nejlepší vojenský výcvik všech dob (stihnul se naučit všechno), jeho Ultimate verze je pro změnu Afroameričan a vypadá... jako Samuel L. Jackson. Výtvarníkům to tehdy přišlo jako dobrý nápad a Jackson dal osobní svolení k tomu, aby se přerodil v comicsovou postavu. A teď se mu to vrací, zahraje si cameo v Iron Manovi a velmi pravděpodobně se objeví i v celovečerních Avengers. Nicka Furyho v comicsu rekrutoval Tony Stark (Iron Man), aby mu pomohl vést mírovou organizaci S.H.I.E.L.D, která využívá všech dostupných zdrojů, aby zatočila se zločineckými syndikáty. Byla to lákavá příležitost a tak Fury opustil řady CIA a pomohl organizaci navázat řadu důležitých strategických úmluv nejen s ostatními superhrdiny (X-Men, Fantastická čtyřka), ale i vládami řady států.

Na obrázcích můžete vidět původního Furyho, Hasselhoffovu verzi, Ultimate Furyho a Samuela L. Jacksona ve filmu Shaft, podle kterého byl Ultimate Fury vizuálně črtán. Kruh se uzavře, už v květnu 2008.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace