Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pořádně temný animák?


ikona
imf
adaptace knihy
 

A s Billem Murrayem jako krutým starostou? To si necháme líbit. Gil Kenan (V tom domě straší!) se chystá pod hlavičkou Walden Media zadaptovat slavnou knížku pro teenagery - The City of Ember - která je první ze série Books of Ember od Jeanne DuPrau. Vypráví o městě, ve které vládne nekonečná noc. Iluze dne je navozena dvanáctihodinovým cyklem žlutě svítících lamp. Místní obyvatelé neznají tajemství elektřiny ani ohně a systém světel běží na tajemně vypadající generátor, který však čím dál tím častěji vypadává. I zdánlivě nekonečné zásoby jídla ve skladech se začínají krátit a tak někteří obyvatelé přemýšlejí nad tím, co se skrývá v neosvětlených místech za městem. Říká se jim Neznámé území a historie nepamatuje nikoho, kdo by se tam odvážil vkročit.

Tažnou silou příběhu jsou dva teenageři Doon a Lina, kteří si snad jako jediní dělají starosti. Ve chvíli kdy najdou útržek starých novin, který naznačuje, že za hranicemi města by se mohlo skrývat mnohem víc než doufali, neváhají ani minutu a vydají se vstříc temnotě a dobrodružství. Čeká je světlo na konci tunelu nebo jistá záhuba? A co na to záhadný starosta, který vládne městu železnou rukou?

Pokud máte náladu, sežeňte si knížku a začněte louskat. Pokud máte jiné plány nebo se zkrátka chcete nechat překvapit, počkejte si do října 2008. V té době by se měl Kenanův film dostat do kin. V žádné ze zpráv není specifikované, zda bude opravdu animovaný stejným stylem jako V tom domě straší! a Polární expres, ale vzhledem k zápletce, vyžadující notnou míru vizuální magie, a tomu že většina CGI animáků je tzv. na jedno brdo, by se mi to velmi zamlouvalo. Ani hraná verze samozřejmě nemusí být na škodu, už proto že Bill Murray si zaslouží každou dobrou roli, která Hollywoodem poletuje.

Tak či onak to zní slibně a docela temně. Žádná mluvící zvířátka, žádné písničky, žádné světlo. Chceme vědět víc.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace