Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hollywood vs. Al-Kajdá


ikona
imf
tobe hooper
 

Když pomineme nihilistické řádění Uweho Bolla, dalo by se tvrdit, že Hollywood se poslední dobou teroristickým tématům vyhýbal. 11. září je pořád ještě ožehavým tématem a i ve čtvrté Smrtonosné pasti se raději útočí na počítače, než na lidi. Čestnou výjimkou z pravidla budiž Jack Bauer, který si jednoduše nemůže vzít oddechový čas (o tom že se během "svých dnů" nestíhá ani vymočit už byly popsány stohy papírů). Tobe Hooper (původní Texaský masakr motorovou pilou) se však rozhodnul přitvrdit. Během léta natočí v Rumunsku akční thriller Training Ground o partičce turistů, kteří se ztratí poblíž slavné Hedvábné stezky. Nešťastnou náhodou přijdou o dopravní prostředek a během bloudění divočinou narazí na stanové městečko. A není to obvyklé stanové městečko, jde o výcvikový tábor Al-Kajdy - plný naštvaných Arabů s odjištěnými zbraněmi a plánů na zničení Ameriky.

Naši hrdinové v tu chvíli ještě nevědí, že během jejich bezstarostného poflakování zasáhla Los Angeles tzv. špinavá bomba a že jsou plánovány i další klíčové útoky. Naštěstí se jim podaří ukořistit plány teroristů a uprchnout ještě předtím, než to schytají do zad. S tak cennou informací je však drsňáci s AK-47čkami nenechají na pokoji. Střílení do pytlů s pískem už je ostatně přestávalo bavit. Kdo má v divočině, desítky mil od nejbližší civilizace, větší šanci - parta adrenalinových sportovců nebo trénovaní zabijáci? Pokud sázíte na teroristy, zřejmě nemáte nastudovanou příručku "100+1 Hollywoodské klišé" nebo jste neviděli Extreme Ops. Nezapomínejte, že Amerika musí zvítězit. I ve filmu natáčeném za pět milionů dolarů v lesoparku za Bukureští. Jen doufám, že při vší té kontroverzi Tobe nevyměkne a bude servírovat alespoň eRko. Pokud ten film tedy vůbec půjde do kin.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace