Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Onimusha se blíží!


ikona
imf
onimusha
 

Christophe Gans, zodpovědný za povedenou herní adaptaci Silent Hill, se ujme kultovní japonské řežby Onimusha! Jako člověk, který dal Silent Hillu dost vysoké hodnocení, se mohu nad touto zprávou jen spokojeně usmívat. 70 milionů dolarů, natáčení v Číně a premiéra v roce 2009. O adaptaci této herní série se mluvilo už pár měsíců, ale až teď se začínají věci hýbat dopředu. Scénář pro Ganse sepsali Leslie Kruger a John Collee, duo stojící např. i za Master&Commander a když si k tomu přičtete režisérovu snahu o co možná maximální věrnost předloze, máme se na co těšit.

Onimusha je příběhem samuraje, který se uprostřed 16. století vypraví do souboje proti démonům, kteří zajali spanilou princeznu. A protože z té doby žádné fotky neexistují, nacpali si tvůrci do knihy všechno, co našli v tehdejších pohádkách - draky, maníky co jim z rukou vystřelují firebally a čaroděje, jenž mohou ovládat celé armády nemrtvých. Na většinu z nich postačí jedno švihnutí katanou, ale hlavní hrdina Samanosuke bude občas potřebovat i pomoc od těch nahoře. Bojuje ostatně s legendárním Nobunagou. Jen si zalistujte ninjovskými kronikami a hned se vám rozsvítí. Tohle je trochu náročnější materiál, než Spectorův pokus o hledání ninjovského zlata (viz dnešní dopolední novinka), ale nebudeme vám nic nalhávat - Onimusha je klasická mlátička, ve které jde hlavně o co nejvyšší počet pobitých nepřátel.

O obsazení zatím nepadlo ani slovo, ale Gans má trochu ulehčenou práci. V rámci marketingové kampaně se totiž pro třetí díl podařilo získat do hlavních rolí (jak pro dabing, tak jako předlohu pro samotný vzhled hrdinů) dvě celebrity. Takeshi Kaneshiro se objevil jako Samanosuke (byl mu podobný už od prvního dílu) a protože se děj částečně přesune do Paříže roku 2004, přijde ke slovu i Jean Reno. A že se s bičem umí parádně ohánět. Se svěřeným rozpočtem a zájmem velkých studií by pro Ganse neměl být až takový problém získat oba zmíněné herce. A Takeshi Kaneshiro umí být hodně akční i mimo virtuální podobu, viz jeho sci-fi akčňák Returner (u nás jako Osud světa) nebo Klan létajících dýk. Natáčení v Číně pak naznačuje, že k dispozici bude spousta zručných kaskadérů a snad i nějaký šikovný choreograf. Ching Siu-Tung (Hrdina, Moon Warriors, Chinese Ghost Story) by se vážně hodil. Tak či onak je, zdá se, Onimusha v dobrých rukou. A 70 milionů v rukách skromného Francouze může nabrat netušené rozměry. Nezbývá než si počkat na výsledek. Tohle video ze třetího dílu nesmí chybět. Čistě pro představu. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace