Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Televizní podzim 2007


ikona
imf
seriál
 

Letošní sezóny úspěšných seriálů jedna po druhé končí. Heroes trochu zaostali za očekáváním, Lost se vyhoupnul zpátky na vrchol a 24 hodin je "na svým" a Jack má volnou cestu do dalších sezón. Co bude dál? Největší televizní stanice už oznámily svoje plány na podzimní bitvu o diváky a po zběžném pohledu lze nalézt hned několik příjemných i nepříjemných překvapení.

Začneme těmi horšími zprávami. Pár seriálů už neuvidíme. Na CW definitivně skončila soap opera 7th Heaven a příjemné Gilmore Girls, což znamená, že stanice definitivně přichází o dva taháky a zbývá jí víceméně jen Smallville (který jde prý poslední dobou hodně dolů) a reality show America's Next Top Model (Amerika hledá supermodelku). Damoklův meč se objevuje i nad úspěšnou Veronicou Mars, která trpěla tak nízkými ratingy, že zřejmě půjde k ledu. Tvůrci sice přemýšlejí o tom, že by děj v další sezóně posunuli o pár let dál a vyrobil něco na způsob Veronica Mars: Reloaded (totéž udělají s teen soap operou One Tree Hill), ale to jsou všechno jenom spekulace. Veronica má zkrátka průšvih a už by se z něj nemusela vyhrabat.

Jediný mladší seriál, který má úspěch je zjevně Supernatural, který by si časem mohl získat fandovskou základnu podobné té u Veronicy Mars. Volná místa v programu zatím CW lepí jak může - Online Nation je půlhodinový blok ve stylu "To nejlepší z YouTube", Crowned: The Mother of All Pageants je reality show, ve které se matky a jejich dcery snaží získat korunku Miss a Farmer Wants a Wife je o tom, jak deset holčin z města soupeří o srdce zámožného "buráka" z vesnice. Můj traktor je silnější než tvůj traktor? Peklo už dorazilo do Ameriky.

Nějaké novinky by se ale přeci jen našly. Aliens in America je teen seriál o přistěhovalcích na americké střední, Gossip Girl je teen variace na Sex ve městě, v tomhle případě tedy spíš Pomluvy na střední (inspirace Protivnýma sprostýma holkama je zjevná). Life is Wild - rodinka se z New Yorku stěhujte doprostřed Jižní Afriky, protože tu tatínek získal práci (reverzní inspirace Protivnýma sprostýma holkama je zjevná). Nejzajímavější nakonec opravdu bude Reaper - komediální seriál o dvacetiletém cynikovi, co musí zaskočit za Smrtku.

Foxové jsou oproti CW docela v pohodě. Všechno se jim daří. 24 hodin sice zaznamenalo mírný pokles ratingů (možná ho také čeká facelift) a Prison Break jde tak nějak k čertu od první sezóny, ale oba seriály mají v rámci amerických televizí velmi slušné výsledky a Foxové navíc hodně bodují Dr. Housem a nestárnoucím bestsellerem, americkou Superstar. Terminátoří trumf, The Sarah Connor Chronicles, si nakonec nechávají až na jaro, kdy bude oznámeno víc nových seriálů. Podzim bude zjevně patřit spíš reality show. O co jde? Kitchen Nightmares budou sledovat jakéhosi slavného šéfkuchaře, jak se snaží obrátit naruby chod několika neméně slavných restaurací, Nashville je spinoff Laguna Beach (!!!) odehrávající se v metropoli country odrhovaček a The Search for the Next Great American Band je spinoff Superstar, akorát zaměřený na kapely. Geniálně prosté.

A co ty seriály? Foxové toho chystají mnoho a z velkých seriálů ruší snad jen O.C. (neujal se Drive a po dvou sezónách končí i War at Home, který je k vidění na HBO). Jaké jsou tedy novinky: Back To You - ze zákulisí moderátorské branže (souboj Kelseyho Grammera (Frasier) a Patricie Heaton (Raymonda má každý rád)), Cantenbury's Law - Světla pasáže trochu jinak a stokrát líp s Juliannou Margulies (Pohotovost) v hlavní roli, K-Ville - Anthony Anderson a Cole Hauser jako muži zákona v New Orleans zmítaném kriminalitou po tragickém zásahu hurikánu Katrina, New Amsterdam - tak trochu jiná detektivka... retro v New Yorku budoucnosti. VELMI očekávané, Company Man - Od tvůrců 24 hodin, obyčejný chlápek je vydíráním donucen ke spolupráci s NSA, The Rules for Starting Over - Třicátníci se po prvním zklámání snaží chytnout druhý dech a druhou velkou lásku.

Nezní to špatně, ne? A to samozřejmě není všechno. V záloze jsou i další stanice (ABC, NBC), které zatím své plány neodhalily. Na podzim bude vskutku veselo.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace