Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jokerovi se nikdo nesměje


ikona
imf
batmandark knight
 

Naopak spíš všichni pláčou nad první oficiální fotkou Heatha Ledgera v make-upu legendárního padoucha. Naznačuje to jediné: Christopher Nolan to nebude mít snadné. I když se mu povedlo s Batman začíná úspěšně restartovat celou netopýří sérii a dostal na svou stranu řadu fanoušků, v případě druhého filmu sáhnul po nejprofláklejší nemesis, božském Jokerovi, který je kultovní ikonou nejen na stránkách comicsové předlohy, ale i v Burtonově zpracování, kde ho neodolatelným způsobem ztvárnil Jack Nicholson.

Obsazení Ledgera všichni zhodnotili nesouhlasným bučením, ale takových reakcí hollywoodská historie pamatuje desítky (pro ty s krátkou pamětí jmenujme alespoň Daniela Craiga). Teď se však objevila fotka a fanoušci začínají být zuřiví. Takhle jsme si tedy Jokera nepředstavovali. Jedna věc je, když Nolan vystrojil Cilliana Murphyho alias Scarecrowea do vcelku minimalistického kostýmu a dal mu na hlavu mizerně sešitý pytlík od paraořechů, ale Joker je přece Joker, s jeho vizáží se nehýbe.

Nolan je evidentně jiného názoru a i když to já osobně považuji za svěží přístup, fanouškům chybí výrazně prožízlá pusa, zelené vlasy a hlavně seštelovaný make-up. Ledger vypadá na fotce spíš jako Eric Draven, který to přehnal se rtěnkou. Jde z něj sice strach, ale jak jeden z fanoušků poznamenal "Kdyby se neusmál, nebyl by to Joker". Stejně tak mnozí tvrdí, že laikové by postavu Jokera na první pohled nepoznali, kdyby pod fotkou nebyl vlídný název. Warneři sice vymysleli geniální internetovou kampaň (obrázek z billboardu "Volím Harveyho Denta" se odkrýval pixel po pixelu, pokaždé když se na oficiálních stránkách zaregistroval další z uživatelů - Warneři teď mají spooooustu mailů na které mohou rozesílat reklamní oznámení :), ale Heath Ledger na druhou stranu v rozhovorech tvrdí, že comicsy a comicsové filmy nesnáší a že nemá k postavě Jokera skoro žádný vztah. To sice pohání kupředu PR kolotoč, ale některé fanoušky to dovádí k nepříčetnosti. Kolem toho filmu bude ještě pořádně horko. Asi jako dneska venku. Nezapomeňte se dopovat nanukama, zachovejte chladnou hlavu a pokud právě maturujete, tak ať si taky vytáhnete nějakého toho žolíka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace