Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shrek si vyšlápl na Spideyho


ikona
Cival
tržby
 

Léto nám začíná pěkně zhurta. Prozatím nejdůležitější zpráva? Význam prvního víkendu se nadále prohlubuje. Spider-Man 3 zazářil a pak tak trochu zkolaboval, diváky v jeden a ten samý moment uhranula i trojka Shreka. Zelený zlobr rozhodně nerozpoutá mánii srovnatelnou s odezvou okolo prvních dvou dílů: Ohlasy z internetu jsou vlažné, recenze více jak tvrdé, což s přihlédnutím k Shrekově popularitě a shovívavosti amerických kritiků vůči žánru dost zaráží (co budeme dělat my, co jsme se pronudili i chválenou dvojkou?). Brčálový chlapík si přesto vymínil 122 milionů dolarů za první víkend, čímž se zařadil na třetí místo historických tabulek. Druhý díl se od openingu za 108 melounů vyšplhal až ke 440 milionům, jeho následovník ovšem bude rád i za celkových 400, protože poslední pohlavek pohádkám tak ohromnou výdrž neprokáže. Skalp Spideyho se jeví více než reálně, s Piráty za bukem a deziluzí z „další pokažené trilogie“ se ale dějiny přepisovat nebudou.

Každopádně dostáváme užitečnou lekci. Už dvě ze tří největších trojek se porouchaly a nevydělaly horentní sumy ani tak díky své zábavnosti, ale kvůli našponovaným očekáváním a zvučné značce. Shrek Třetí opětovně zdokumentoval, že v multiplexech nerozhodují internetové debaty, ale rodinky na výletě za kulturou. Uvidíme jak s pořadím zamíchají třetí Piráti. Jejich otvírací víkend bych tipoval na 142 milionů dolarů, výdrž pochopitelně uspokojivější ve srovnání s Pavoučím mužem. Ten propadl o dalších 50% na zklamaných 28 milionů. Do konce týdne si obstará úctyhodnou třístovku... moc radosti si s ní bohužel neužije. Zájem přebírá Johnny Depp.

Kompletní žebříček najdete tady, přikládáme i několik názorných žebříčků.

Největší první víkendy

Nejvýdělečnější sobota a neděle

Nejvýdělečnější jednotlivé dny

Trilogie o Shrekovi

Trilogie o Spider-Manovi

Nejrychlejších 100 milionů

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (56)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace