Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kouření zabíjí rating


ikona
imf
mpaa
 

Ještě ani nevychladla diskuze o PG-13 ratingu pro Smrtonosnou past 4.0 a MPAA už vytahuje další zbraně hromadného ničení. Nepřítelem číslo jedna se stává kouření ve filmech. Už dlouhá léta se různé zdravotní organizace snažily vyštípat tento zlozvyk z filmů nadobro. Nebo alespoň filmu zajistit rovnou eRko, kdykoliv si hlavní nebo jakákoliv jiná postava zapálí. To je samozřejmě extrémní návrh, ale MPAA přesto do jisté míry vyhovuje a mění svůj systém. Kouření je tak postaveno hned vedle užívání drog a pokud se některá z hrdinek romantických komedií rozhodne filmem tzv. "prohulit", bude to mít na koberečku před schvalovací komisí zatraceně těžké. Tvůrci se zřejmě budou muset uchýlit k pojídání čokolády a bonbónů. Sacharidy vítězí nad nikotinem. Tedy než někdo zakáže i čokoládu a pak... pak začne vzpoura. To mi můžete věřit.

Filmový svět tak zřejmě přijde o jednu z nejslavnějších propriet celuloidových drsňáků a cigaretový kouř už nebude působivě lámat světlo na scéně. V eRkách se samozřejmě bude moci kouřit ostošest, ale PG-13 filmy si budou muset dát pozor na počty vykouřených cigaret a také na způsob jakým si postavy kouření vychutnávají. Jedinou výjimku budou mít filmy se skutečnými postavami. Pokud bude dokázáno, že někdo kouřil tři krabičky denně, může si ve svém životopisu hulit jak se mu zachce.

Všechny organizace z kategorie péče o zdraví nyní vynáší MPAA do nebes. Takže si držte čokolády a hamburgery, než je ve filmech zakážou. Nezapomeňte, já vás varoval. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace