Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Asiati JSOU rychlí!


ikona
imf
jet li
 

Na čínské filmaře si nikdo nepřijde. Zatímco Hollywood na sebe všechno vykecá předem a tak už dneska víme, že jednoho dne vznikde další trilogie Spider-Manů, čtvrtí X-Meni nebo třetí Mizerové, na opačné straně Zeměkoule se většinou prohodí něco mezi řečí a než si stihnete uvědomit, že jste něco slyšeli, stojí za vámi číšník a servíruje vám hotovku. V případě akčního velkofilmu Petera Chana, režiséra muzikálové smršti Perhaps Love, se všechno ještě pojistilo tím, že film měnil názvy jak na běžícím páse - z Blood Brothers se stal The Violent Day a nakonec The Warlords. Snímek vypráví o tom, jak se ke konci dynastie Čchingů (cca v roce 1870) spojili ve válkou rozvrácené Číně dva zlodějíčci s ambiciózním vojákem a pak se několikrát zradili a nakonec pomlátili. Zkrátka velké téma zpracované v bezpočtu knížek, divadelních her a dokonce i filmů. Ta poslední adaptace, z roku 1973, pochází od slavného režiséra Chang Cheha, ale Peter Chan slíbil, že jeho adaptace je dost odlišná a navíc obsadil do hlavních rolí tu největší hereckou elitu, která je v Asii k mání - Andyho Laua, Takeshi Kaneshira a tramtadádá... Jeta Li.

I když Andy Lau je v Asii momentálně asi větším tahákem než Jet a Jackie dohromady, pro nás Evropany bude potěšující vidět Jeta v plné polní, kterak kosí pěšáky hlava nehlava. A nemusíte na to čekat do prosince, kdy má film premiéru! Peter Chan ho totiž nenápadně stihnul prakticky celý natočit a dokonce sestříhal i promo trailer, určený na francouzský filmový veletrh, který každoročně předchází festivalu v Cannes. A protože v Číně na každého poctivého člověka připadá pět a půl piráta, objevil se onen sestřih na YouTube. Budiž vám to náplastí za zrušenou českou premiéru Kletby zlatého květu, jejíž recenze se už brzy objeví na MovieZone. Jet Li momentálně ruku v ruce s Jackiem přemýšlí nad tím, jak přežít společné natáčení a nenechat se znemožnit americkým štábem (vážně se té Hollywoodem posvěcené spolupráce bojím), ale pokud nám to hodlá kompenzovat podobnými projekty, tak budiž. Vůbec nás v následujících měsících čekají zajímavé věci. Andy Lau se teď přímo topí v historických akčňácích (Battle of Wits už je i na DVD, Three Kingdoms se začal natáčet), City of Mercy s Donnie Yenem má premiéru v červnu a John Woo konečně začal točit svůj osmdesátimilionový velkofilm Battle of Red Cliff. Bohužel bez Chow Yun-Fata, který z projektu na poslední chvíli odstoupil a poštval si tak na sebe miliony fanoušků.

Vsadím se, že kromě Wooova donekonečna oddalovaného projektu jste o většině zmíněných filmů slyšeli dnes poprvé. To je holt kouzlo Asiatů... místo řečí se radši seberou a jdou točit. Andy Lau by vám mohl vyprávět, jeho dlouholetý průměr čtyř velkých hlavních rolí ročně mluví za vše.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace