Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dvacátník králem teenagerů


ikona
Cival
tržby
 

Kdyby se ve dvou novinkových nadpisech po sobě objevilo jméno Shia, museli bychom nejspíš čelit spoustě podezřívavých komentářů o tom, že dlíme v područí zkušeného manažera PR. Opak je pravdou. Sympaťák Shia LaBeouf nepotřebuje velké marketingové techtle okolo své osoby. Poctivým rozvíjením kariéry v kvalitních filmech (Já, robot, Constantine, Golfový sen a slušné arťárny) dospěl až k hlavní roli v thrilleru Disturbia. Nevzpomínám si, kdy naposledy jsme sledovali teenagera, který sám odtáhne celý film až na první místo kasovního žebříčku, navíc se slušnými 23 miliony dolarů. Ze Shiy roste superhvězda, jejíž status bude v následujících měsících jen a pouze nabírat na síle. Pokud nevíte proč, klikněte si na předchozí novinku. Pokud jste ji četli, odhoďte předsudky a fixujte do hlavy LaBeoufovo jméno. Tenhle chlapík totiž vévodí skoro každé ze 67% pozitivních recenzí, které plagiát Okna do dvora v zámoří posbíral.

Za thriller D. J. Carusa konečně spadli krasobruslaři Ferrell a Heder v Ledově ostří, ještě výrazně níž se pohyboval čtvrtý Neznámý svůdce s Halle Berry a Brucem Willisem. Slabých 11 milionů za první víkend má své opodstatnění nejen v malátné kampani, ale i v tragických recenzích, které Foleyho pátračku (zcela oprávněně) vmanipulovaly do pozice totální sra*ky. Ještě hůř se s kritiky šavlovala Cesta bojovníka, která v sedmnácti stovkách kin utržila necelých pět milionů. Ne nadarmo se tvrdí, že pětkrát odkládaná premiéra předznamenává zkázu – úspěch Ghost Ridera nebo Růžového pantera můžeme vnímat jen jako náhodné porušení chytrého pravidla. Až daleko za Karlem Urbanem se kroutilo automobilové drama Redline, jemuž z 11. místa nepomohla ani enormní snaha svézt se na trilogii Rychle a zběsile. Animák Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters měl pak k dispozici o polovinu míň kin než Redline, přesto vydělal slušné tři melouny, tedy jen o milion méně než prsaté řidičky naleštěných aut. Ve vyrovnané konkurenci znamenala tahle suma přesto až třináctou pozici v pořadí.

O víkendu došlo k očekávaným událostem: 300: Bitva u Thermopyl přeletěla úchvatných 200 milionů dolarů, Grindhouse naproti tomu dál propadá. Impozantní nálet hororového dvojfilmu (sestaveného ze snímků Planet Terror a Death Proof) na filmové databáze má zvlášť nahořklou pachuť – s propadem o alarmujících 63% totiž Grindhouse už po devíti dnech paběrkuje na samém okraji první desítky. Za týden jej z ní vyhodí Anthony Hopkins v thrilleru Fracture, komedie Jednotka příliš rychlého nasazení, romance In the Land of Women a horor Vacancy s pánví Kate Beckinsale.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace