Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MPAA nerada kulervoucí filmy


ikona
st39.6
mpaa
 

Není nad svobodu projevu. Proto Američané vymysleli MPAA, spolek zapšklých filmových cenzorů, díky kterým mají děti tvůrců filmových krváků o polovinu menší kapesné. Za ta léta jejího fungování jsme si tak nějak zvykli, co si kdo může dovolit a jaké číslo, popřípadě písmenko za to dostane. A zvykla si na to i filmová studia, která už předem pečlivě propočítávají co a jak se jim vyplatí, kde jim může ukápnout nějaká ta krev, padnout nějaké to sprosté slovíčko, nebo kde si může hrdina filmu užít pohlavního styku, aniž by jim to snížilo přístupnost – tedy kasovní úspěch.

Poslední dobou jsou ale pánové v MPAA pod velkým tlakem. Veřejnost i studia volají po reformě a něco mi říká, že cenzory čekají těžké časy. Člověk by řekl, že s vidinou takové budoucnosti bude organizace o to opatrnější a raději bude k filmům trochu přísná, aby se ušetřila alespoň těch rozzlobených maminek. Čert ví, jestli právě opatrnost stála za Rkem pro Transformers, nicméně Michael Bay měl v záloze Stevena Spielberga, který ještě pořád dovede udělat pořádný humbuk. Harvey Weinstein asi takovou páku nemá, nebo si tolik nevěří, protože když si šel pro rating k novému filmu Teeth, automaticky počítal nejhorším, tedy noční můrou, která děsí všechny tvůrce krom pornáčů: NC-17.

Vždyť jaké jiné hodnocení byste takovému filmu dali. Teeth není žádné melodrama o dentistech, pod nenápadným názvem se skrývá zvrhlý námět, v jehož hlavní roli se po postelích válí mladá dívenka, která má zálibu v ukousávání lidských údů. Konkrétně těch, kterými disponují jenom muži. Na tom by ještě nebylo nic strašného (nevěřím vlastním slovům!!), filmovou řečí se dá něco takového lehko obejít a naservírovat divákovi bez jakýchkoliv lechtivých scén. Jenže Teeth je v tomhle výjimečný – chirurgické odebírání penisů se v něm provádí za asistence zmutované zubaté vagíny. A to už se bez pár úchylných záběrů neobejde.

Weinstein už na Sundance sliboval, že kvůli ratingu (samozřejmě chtěl Rko) film rozhodně stříhat nebude. A víte co? Vystrašení cenzoři ozubené pipince to Rko skutečně dali, aniž by si vyžádali jakékoliv úpravy. Na vystrašenou mládež tak bude cvakat zubama ohromná vagína, maminky budou nadávat a MPAA se možná tímhle krokem přiblíží zas o další kus plánované reorganizaci celého systému. Už teď se bojíme. Cvak, cvak.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace