Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jet a Jackie míří do průšvihu...


ikona
imf
jackie chanjet li
 

Jeden ze smutných dnů světového filmu se pomalu ale jistě blíží. Nemluvím teď o premiéře dalšího Bystroňova filmu nebo novém počinu Zdeňka Trošky. Tohle bude s největší pravděpodobností bolet míň, ale o to déle. Za tři týdny se totiž začíná natáčet Forbidden Kingdom, ve kterém se Jackie Chan konečně objeví po boku Jeta Li. Před patnácti lety by to bylo spojení, jenž by se rovnalo hollywoodskému duelu Arnolda Schwarzeneggera a Sylvestera Stalloneho - souboj Titánů ve který jste nedoufali ani v nejdivočejších snech. Hongkongská kinematografie byla tímhle poměřováním hvězd ve filmech pověstná (např. Donnie Yen "zmlátil" snad všechny důležité celebrity v okolí. Většinu z nich tedy před kamerou :), ale dvě největší se zkrátka nikdy na společném place nesešli.

Plánovalo se to dlouho a vytrvale, ale nakonec se to nepovedlo. Tedy... nepovedlo se to na hongkongské půdě, během největšího rozkvětu tamní kinematografie a v době, kdy byly obě hvězdy v nejlepší formě. Daří se to dnes, v roce 2007, kdy je Jackiemu třiapadesát (plus pět dní) a Jet Li ve svých čtyřiačtyřiceti (už za čtrnáct dní) do sebe musí futrovat jeden jogurt za druhým, aby měl dostatečný přísun Kalcia. Ty nejlepší dny zkrátka už mají za sebou a i když nepochybuji o tom, že z nich Yuen Woo-Ping dokáže vymáčknout to nejlepší, stojí proti nim mnohem větší nepřítel než pověstný zub času.

To nejlepší z Východu se totiž musí popasovat s tím "nejhorším" ze Západu. Režisér Rob Minkoff (Lví král, Stuart Little) vypadá jako nevinný králíček a i když je zápletka "Zakázaného království" namířená k PG divákům a hlavním hrdinou je teenager posedlý hongkongskými filmy, který se díky tajemné relikvii ocitne v prastaré Číně, tak nějak by mi vyhovoval režisér, který už má nějaké zkušenosti s žánrem hraných filmů a nemusí se chlubit jen renderovanou myší. Skutečně nečekám od filmu akční orgie a jsem připraven vzít na milost povedený film pro teenagerské publikum, jenže je vůbec něco takového možné se scenáristou Hidalga a producentem Talladega Nights? Kameru dělá mimochodem Peter Pau, jeden z nejlepších asijských kameramanů vůbec a natáčí se v Číně. To mě naplňuje nadějí. Možná až asijská část štábu zjistí, že Američani jsou NAPROSTO zmatení, dojde k převratu, kluci z Texasu poputují v úhledných balících zpátky na Západ a Číňani už si to nějak dotočí sami. Takový roztomilý incident, kvůli kterému by přece Amerika neriskovala ozbrojený konflikt. A pokud si má Čína chránit svoje kulturní dědictví, tak je to teď nebo nikdy. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace