Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Boyle chce být milionářem


ikona
imf
danny boyle
 

Vzpomínáte na tu obskurní show s tuctem otázek, milionem v kufru a přítelem na telefonu? Právě kolem ní se točí zápletka nového filmu Dannyho Boylea. Nebo spíš jednoho z nových filmů Dannyho Boylea? Se Sunshine v evropských kinech se o britském režisérovi mluví v kuloárech hlasitě a často, takže byste si měli seznam možných projektů raději někam napsat, abyste se v tom neztratili.

Slum Dog Millionaire zní ale ze všech nejoriginálněji. Hlavním hrdinou je indický mladík, který v životě moc vzdělání nepobral a vlastně ani neumí číst a psát. Pochází z Mumbaie a pár náhod ho dožene až do horkého křesla v soutěži Chcete být milionářem? A ten kluk jí vyhraje. Veřejnost je samozřejmě překvapena a podezírá organizátory z podvodu, protože tenhle prosťáček přece nemohl vědět všechny odpovědi, ale stalo se a hrdina si tak odnáší pohádkové jmění. Zápletka však nabízí mnohem víc.

Boylea na scénáři zaujalo především to, že divákům ukazuje, proč hlavní hrdina zná ty správné odpovědi. Klíč není ve vzdělání, ale v životních zkušenostech. Prošel si událostmi, které ho spoustu věcí naučily a právě o to se mohl opírat při volbě odpovědí. Ve skutečnosti se ale do soutěže nepřihlásil proto, aby vyhrál. Obrovsky miluje jednu dívku od které ho osud odloučil. Naštěstí věděl, že ona k smrti miluje nejen jeho, ale také tenhle televizní pořad a proto se do něj přihlásil, aby jí znovu našel. A nakonec našel ještě mnohem víc. Zní to jako nejpatetičtější věc na světě, ale v Boylově režii snad všechny ty emoce zapadnou na správné místo.

A co je na tom nejhezčí? Že se to opravdu stalo. Ne že by romantické komedii někdy pomohla nálepka "podle skutečné události", ale je fajn vědět, že zázraky se dějí. I když osobně jsem pořád ještě zvědavější na ten africký mrakodrapový thriller. Go Danny Go.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace