Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Řežte je, bijte je...


ikona
imf
herní adaptacemortal kombat
 

Koho? No producenty! :) Mortal Kombat už se zase vrací. Zmínky o třetím díle straší na IMDb už dobrých deset let a vzpomínky na neuvěřitelně idiotský druhý díl. Ten sice přinesl nepatrně lepší akční scény v podání Robina Shou (ten kluk je docela šikula), ale všichni ostatní vypadali jako figuríny navlečené do divného make-upu a příliš růžových kostýmů, navíc donucené odříkávat neskutečně dementní dialogy. První Mortal Kombat v podání Paula W.S. Andersona byl béčko jako hrom, ale šlo o béčko s určitým stylem (a pár slušnými herci). Dvojka je nesnesitelné slepé střevo, které si zaslouží vytrhnout z dějin kinematografie pokud možno co nejrychleji, aby pacient (=divák) přežil.

Společnost Threshold, která vlastní práva na filmové adaptace této slavné bojovkové série, však při operaci sahá po úplně jiných orgánech. Jednoduše jí svrbí ruce, protože herní série se na konzolích utěšeně rozrůstá a i když je trochu ve stínu konkurenčního Tekkena nebo Virtua Fightera, prodává se velmi dobře. A to samozřejmě svádí k další exkurzi na filmová plátna. Mytologie kolem Mortal Kombatu se navíc za posledních pár let značně rozrostla, takže by bylo o čem točit, i když vyrobit záběry ze staletí zuřící války někde za humny naší galaxie, je v rámci počítačového intra nesrovnatelně jednodušší, než v případě nízkorozpočtového akčňáku. Nesmíme tedy čekat zázraky, parta neznámých tváří by se opět sešla někde u zeleného plátna a dala si přes hubu.

Jenže je to přirozeně ještě mnohem horší. Vzhledem k nezájmu amerického publika o Dead or Alive (premiéra se odkládá a odkládá a podle mého názoru se tiše odloží definitivně a film vyjde pouze na videu) je celkem jasné, že zájem diváků o adaptace herních bojovek je na bodě mrazu a žádná další žánrovka v tomhle případě nikoho neohromí. Možná kdyby v Hollywoodu pochopili, že potřebují skutečné mistry bojových umění a solidního choreografa a hlavně že by je to nevyšlo nijak draho, pak bychom se někam pohnuli. Takhle to bude jen louhování demence a unylých soubojů. Tedy... bylo by, kdybychom měli štěstí.

A to mít nebudeme. První informace je ještě celkem nevinná. Protože frčí návraty ke kořenům, rádi by tvůrci provedli restart série (pche... restart... je mrtvá... MRTVÁ... tohle by nenakopnul ani Re-animátor ;) ve stylu Batman začíná nebo Casino Royale. Nad podobně kontrastním přirovnáním roztávám, zvlášť když pochází z úst režiséra s nickem "mink", který je zodpovědný za Seagalovo Into the Sun, dost možná jeden z Top 5 nejhorších akčních filmů všech dob (všechny ostatní pozice jsou obsazeny dalšími seagalovkami z posledních pěti let). Ten člověk nemůže natočit průměrný film, nemá na to geny a dokázal to opakovaně. Uklidňuje mě fakt, že chodí na IMDb a tak bych mu to klidně mohl napsat a on by si to přečetl, ale moje utrpení z Into the Sun to nijak nezmírní, stejně jako to nezabrání tomu, aby natočil Mortal Kombat: Devastation. Koho bude devastovat? Pravděpodobně většinu diváků, kteří doufají, že to bude lepší než Mortal Kombat: Annihilation. Měl jsem rád první tři díly hry, měl jsem rád Liu Kanga, ale teď s tím pro svoje vlastní dobro končím a odhazuju to všechno do dáli. Protože tenhle režisér to zničí definitivně. A pokud mě teď chcete kárat za to, že jsem "moc vostrej", podívejte se na na nějakou seagalovku z poslední doby. To vás naučí. :)

A nebo se podívejte na intro k poslední hře na téma Mortal Kombat. To vás naučí ještě víc.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace