Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kde jsou hongkongské pecky?


ikona
imf
donnie yenwong kar-wai
 

Zvedněte telefon. Jude Law vám vysvětlí, že za nimi máte přijet do Hollywoodu. Zní to trhle? Bohužel se to pomalu ale jistě stává realitou. Jude na hlavní stránce není náhodou, hraje totiž jednu z hlavních rolí v chystaném filmu Wong Kar-Waie, jednoho z nejuznávanějších čínských režisérů. My Blueberry Nights je sice ve výrobě několik dlouhých let (jako všechny Wongovy filmy), ale měl by mít premiéru už v květnu na festivalu v Cannes a obsazení vypadá vskutku lahůdkově (krom Lawa např. i Rachel Weisz, Natalie Portman nebo americká písničkářka Norah Jones). Natáčeno v angličtině, uprostřed Nevady. Jak asijské. :)

Potíž je ale především v popcornové tvorbě. Talenti z Hong Kongu proudí do Hollywoodu stejnou rychlostí s jakou imigrační úředníci tisknou víza. Stačí abyste v srdci asijské akční velmoci natočili solidní film a slíbili, že OSOBNĚ dovezete práva na jeho zremakování a už vlastníte 1+1 v Hollywoodu. :) A tak zatímco v Los Angeles se přemýšlí nad tím co ještě zremakovat (poslední návrhy? Exiled Johnnyho Toa a Lepší zítřek Johna Woo) a asijské hvězdy stojí fronty na béčkové role, doma v Hong Kongu drží filmový průmysl pohromadě jen silou vůle - nebýt popových hvězdiček v kung-fu filmech, Donnieho Yena, který do Ameriky nejede asi jen proto, že nemá rád McDonald's (díky bohu za to! alespoň točí tohle) a všudypřítomných gangsterek, zřejmě by nebylo moc o čem psát.

Ono už vlastně není teď. Moje specializace na Hong Kong ve výsledku způsobila, že půlka novinek v asijském blogu se točila kolem hollywoodských remaků. A poslední dobou to usnulo úplně, protože všichni někde něco točí. Donnie má City of Violence, Wu Jing zas Invisible Target a Tony Jaa neviděn a neslyšen buduje v Thajsku Ong-Bak 2. Nic jiného nestojí za řeč. A to je smutné. I ti kteří slíbili, že do Hollywoodu už nepáchnou (Jackie Chan, Jet Li, Chow Yun-Fat) se poslušně vracejí a inkasují hollywoodské honoráře. Nelze jim to vyčítat, na stará kolena se potřebují zajistit. Asijské akční filmy jsou díky tomu na křižovatce a zatím svítí červená. Protože neradi brzdíme, přistoupili jsme po delší úvaze k menší změně v rubrikách, kterou pocítíte už na začátku příštího měsíce (v pondělí). Asijský blog neumírá, jenom na chvíli odchází ze scény, aby se jednoho dne mohl vrátit.

Nebojte se. Jakmile nějaká asijská kopací mašina protrhne filmové plátno a skočí přímo do publika, dozvíte se o tom první. Prostřednictvím klasických novinek.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace