Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Freddyho rukavice zvednuta


ikona
imf
freddy kruegerhalloween
 

Většina hororových záporáků je nesmrtelná, ale jenom tři z nich to prokázali i v reálném světě. Jasona Voorheese z Pátku Třináctého nezabije žádný neúspěch. Vždycky otřepe hokejovou masku, koupí si novou mačetu a zkouší to na další teenagery. Stejně tak Michaela Myerse nezastaví ani uražená hlava a když už vyplýtvá všechny béčkové variace, jednoduše vyplní žádost o remake. A je vymalováno. Filmoví teenageři se množí příliš rychle a je třeba jejich počty redukovat, takže tihle týpci budou mít vždy o práci postaráno. V podstatě jsou to ale jenom tupé nástroje, poháněné jednoduchými emocemi. Freddy Krueger je trochu jiná liga. Sadistický vrah se zálibou v rukavicích posetých čepelemi a sofistikovaných mučících praktikách, svého času upálen na troud ve svém domě v Elm Street. Po letech se vrátil a začal ve snech vraždit děti svých vrahů.

Legendární série Wese Cravena patřila k základní výživě všech hororových fanoušků, ale po šesti dílech a jednom originálním, leč zoufalém pokusu o resuscitaci (New Nightmare) byla série konečně uložena ke spánku. V roce 2003 sice vyhrabal Freddyho z hrobu asijský torpédoborec Ronny Yu a nechal ho nastoupit do ringu proti Jasonovi, ale ani potlesk a vděčnost fanoušků nevymodlily Freddymu nový start. To by se však nyní mohlo změnit.

V New Line Cinema už zase docházejí náměty a tak se na přetřes dostal Freddy Krueger. O pokračování Freddy vs. Jason se mluvilo hned po premiéře, samozřejmě ve světle snahy dostat do jednoho filmu všechny tři hororové legendy. To však vyžaduje nemalé papírování a tak se toho producenti po nějakém čase vzdali. Teď jsou na stole tři varianty - kdysi hojně diskutovaný prequel, ve kterém bychom se konečně dočkali něčeho ve stylu "Freddy začíná" (tuto pasáž vždy pokrývaly jen zkratkovité flashbacky), nebo úplně nový začátek se starým Freddym. Mladý páreček by si koupil prokletý dům v Elm Street a Freddy by jednoho dne zaskočil na čaj a sušenky. Zdaleka nejlákavější je ale možný duel bez Jasona, jen s Michaelem Myersem.

Navzdory chystanému remaku Halloweenu v režii Roba Zombieho, je šance na vznik filmového duelu Freddyho a Michaela docela velká. New Line Cinema už prý dokonce aktivně jedná s Johnem Carpenterem, který na postavy z Halloweenu stále vlastní práva. Mohlo by tak dojít ke kontroverzní situaci, že ve stejnou dobu budou po kinech pobíhat dva různí Myersové... neotesaný zelenáč z remaku a protřelý veterán z něčeho jako Freddy vs. Myers. Projekt by se měl začít natáčet už koncem letošního roku, takže můžeme v následujících týdnech a měsících zajímavá škatulata. Robert Englund je každopádně víc než ochoten si znovu navléknout rukavici a půl kila make-upu. A já mu rád zasponzoruju důchod svým vstupným.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace