Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Aja bude krmit rybičky


ikona
imf
alejandro ajaremake
 

Vlna remaků je nezastavitelná a za několik měsíců ostatně dorazí i do Čech (Saxana a Sněženky a machři). Stačí chvilku počkat a všechny filmy se natočí "znovu". Za padesát let tu budeme mít tisíce dvojčat... Alexandre Aja už si to jednou zkusil a zřejmě neodolá ani podruhé. Čím může trumfnout pouštní mutanty bažící po lidské krvi? Co takhle vodními predátory? Piraně už se jednoho remaku dočkaly. Bylo to televizní, hnusné a velmi, velmi nudné. Vy si ale jistě pamatujete původní verzi z roku 1978, kterou režíroval Joe Dante. Roztomilé potvůrky se tentokrát svezly na popularitě Čelistí a definitivně tak vyhnaly všechny Američany z pláží.

Snímek byl natolik béčkový, že ho musel druhý díl trumfnout nasazení létajících rybích mutantů. Dokonce i James Cameron pochopil, že to bude hrozná hovadina a utekl z režisérské sesle hned poté, co natočil potápěčský sex v úvodu filmu. Aja má zjevně pevnější nervy, protože si myslí, že horor o věčně nenažraných piraních si i dnes najde své diváky.

Osobně si myslím (nebo doufám), že si vyláme zuby, stejně jako Chuck Russell (Maska, Likvidátor), který se svým vlastním scénářem obíhal dlouhá léta všechny studia. Nikdo neměl pro krvelačnou havěť pochopení. Změní se to teď? Budeme se bát strkat ruce do dřezu s nádobím? Zrušíme akvárka v čínských restauracích? Nevím, jak to dopadne, ale Aja má moji důvěru. I kdyby točil film o tančících topinkovačích.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace