Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Snyder jako pohádkář?


ikona
imf
zack snyder
 

Třístovka se blíží raketovou rychlostí a já musím přiznat, že navzdory relativně rezervovanému hodnocení se celkem těším, až uvidím Leonidase opět porcovat nepřátele (mysl zřejmě vytěsnila rozpačitější vzpomínky). S ještě větším nadšením však pozoruji nejnovější snahy Zacka Snydera. Ten se momentálně chystá na Watchmen, titul který by mohl být nad jeho síly (adaptace comicsů Alana Moorea už takové bývají), nicméně plánuje i za roh a tak se objevuje projekt, který by mohl zahojit případné zklamání. Jmenuje se Sucker Punch, vychází ze Snyderova vlastního námětu a podle autorových slov jde o Alenku v říši divů, vyzbrojenou kulomety a zvrácenou duší. Hmm... chcete vědět víc?

Hlavní hrdinkou příběhu, odehrávajícího se v padesátých letech, je dospívající dívka, kterou její zlý otčím zavře do ústavu pro duševně choré. Za pět dní jí čeká lobotomie, což je ale spousta času na vymyšlení dokonalého plánu na útěk. Dívka si ve vlastní mysli vytvoří alternativní realitu do které utíká před bolestí a zmarem. Pokud se jí podaří v ní ukořistit klíčové předměty, které lze použít při útěku ze sanatoria, má vyhráno. Její fantazií se však pohybuje řada podivných individuí, včetně nezastavitelného magora, který jí hodlá znásilnit. Snyder dodal, že chtěl natočit film, ve kterém by mohl provádět absolutně šílené věci a porušovat fyzikální zákony bez toho, aby to působilo jako naprostá ptákovina (jmenovitě odkazoval na Ultraviolet). Takže se rozhodnul pro vlastní variaci na Matrix, přičemž zmínil, že by rád vytvořil moderně vypadající svět, který by působil nadčasově... něco ve smyslu Luhrmannova Moulin Rouge.

Svět Sucker Punch bude podle všeho plný akčních přestřelek, honiček, divně designovaných bordelů a nebe posetého hvězdami a bombardéry. Snyder zdůrazňuje, že vizuální a hudební agresivita budou hrát klíčovou roli a po 300 je radno mu věřit. Těžko odhadovat, zda bude snímek točit stejnou technologií, ale určitě by to nebylo na škodu. Digitální filmařina skrývá netušené možnosti a ten snový look by k Sucker Punch dokonale sednul. Watchmeni se začnou natáčet na podzim, takže na "Alenku" si počkáme minimálně dva, tři roky. Těšit se však můžeme už teď.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace