Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Boyle hledí do nebe


ikona
imf
danny boyle
 

Jen co si britský talent užije sluníčka v Sunshine, přesune se do Afriky, aby tu natočil thriller Ponte Tower. Pokud máte nastudovány turistické dějiny Jižní Afriky, bude vám jméno filmu zřejmě povědomé. Ponte Tower byl postaven v roce 1975 nedaleko Johannesburgu a se svou výškou 173 metrů se stal na dlouho nejvyšší obytnou budovou kontinentu. Takový mrakodrap byl přirozeně vyhledávaným místem, ale koncem apartheidu se do něj přistěhovaly především vlivné gangsterské rodiny a místo tak rychle získalo nechvalně proslulou pověst a spokojeně chátralo. V 90. letech se uvažovalo, že z něj majitel udělá exkluzivní věznici, ale nakonec budova zůstala apartmánovým komplexem poté co byly prudce zvýšeny bezpečnostní nároky. Dnes už si opět získává svou dobrou pověst zpátky, takže může přijít Danny Boyle a natočit tu mrazivý thriller, který opět všechny nájemníky vystraší. :) Budova mj. proslula svou instalací na samotném vrcholu konstrukce, kde svého času visel největší neon na planetě (logo Coca-Cola), momentálně je tu logo afrického mobilního operátora Vodacom.

O ději filmu se zatím ví jen velmi málo. Boyle by měl vycházet z předlohy německého autora Normana Ohlera a v podstatě celý snímek se bude odehrávat výhradně uvnitř budovy. Jde o koprodukci Velké Británie a Jihoafrické republiky a momentálně se řeší vhodný termín natáčení. Ponte Tower je výjimečným architektonickým kouskem (podle některých však i strašákem). Válcovitá budova je zevnitř dutá, takže máte z vyšších pater nádherný výhled jak k obloze, tak do obrovské hloubky pod vámi (viz obrázky). Danny Boyle nás ale bude muset uhranout něčím zásadnějším. Nechme se překvapit, co se z jeho afrického projektu vyklube.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace