Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cage v remaku Mouchy


ikona
imf
david cronenbergnicolas cageremake
 

Nicolas Cage nám poslední dobou dělá opravdu radost. Vždycky mě fascinovala jeho aktivita, se kterou se vrhal (byť často jen hypoteticky) do nových projektů. V Hollywoodu mu mohl konkurovat snad jedině John Woo. Nejdřív Cage vymetal comicsy, teď pro změnu vymetá remaky. Rituál mu zřejmě nestačil a s hlavní rolí v remaku Oldboye mu to nevyšlo, takže se teď rozhlíží po něčem novém, resp. starém. A padla mu do oka moucha. On má tedy v očích včely, ale to už bychom se zase motali kolem toho zatroleného Rituálu. Raději popojedem.

Zprávu překvapivě nerozhlásil sám Cage prostřednictvím medií, ale sám David Cronenberg, autor původního filmu, který momentálně chystá operní verzi Mouchy (!). Možná je celý ten humbuk jen snahou jak nalákat potenciální diváky na svoje představení, ale Cronenberg prohlásil, že šance na remake nebo spíš reimaginaci nejsou tak malé, zvlášť když se o projekt zajímá hvězda Cageova formátu. Cronenbergovy filmy mají sice tu výhodu, že díky prudce originálním trikům a podivínské atmosféře nestihnou stárnout tak rychle jako jejich okolí, ale znám dost lidí, kteří původní Mouchu neznají a bohužel se nepohrnou do půjčovny, aby okouknuli dvacet let starý film.

Potíž je v tom, že nová Moucha by URČITĚ byla CGIčková, což totálně ztratilo půvab originálu, ve kterém Jeff Goldblum zvrací lidem do otevřených ran, aby jeho trávící šťávy dokonaly dílo zkázy a když mu odpadnou poslední zbytky obličeje a pod nimi se objeví obrovské muší oči, je to záběr na který do konce života nezapomenete (aha, teď už vás to zajímá, co? ;). Navodit tyhle stavy bez oněch "hmatatelných" mechanických a make-upových triků bude nesmírně těžké, zvlášť pokud mluvíme o podprůměrných rozpočtech. Na druhou stranu k tomu možná opravdu dozrál čas - i Cronenbergova Moucha je remakem (i když značně pozměněným) snímku z roku 1958. Teď si jen musíme počkat, jestli tenhle projekt vzlétne nebo ho někdo rozmázne na předním skle.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace