Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ukradený Highlander


ikona
imf
highlanderhighlander: the source
 

Právě v těchto dnech vychází na DVD speciální "Immortal" verze prvního Highlandera od Russella Mulcahyho, která nabídne komentář režiséra, devadesátiminutový film o filmu, rozhovor s Christopherem Lambertem a jako bonus ještě album "It's a Kind of Magic" od skupiny Queen. První díl si jistě takovou péči zaslouží, u těch ostatních bych to už tak optimisticky neviděl, ale přesto se dokázala série dohrabat až k televizně hybridnímu čtvrtému dílu, který zachraňovala snad jedině choreografie Donnieho Yena.

O přípravách pětky jsme informovali už před dobrým rokem a půl. Tehdy se Highlander: The Source začal natáčet v litevských ateliérech a producenti byli plní nadšení (a možná také plní alkoholu, když tenhle projekt odklepnuli). Jak to bylo dál? Brett Leonard (Trávníkář) úspěšně dotočil, litevští osadníci se vrátili ke kombajnům a producenti filmu sestříhali pracovní verzi filmu. Výsledek sice trochu nepasoval a některé postavy záhadně vstávaly z mrtvých i poté co jim byla useknuta hlava, takže divák z toho měl guláš, ale to nemohlo investory zastavit. Dali snímek na chvíli k ledu a pak se ho rozhodli přestříhat, aby mohl v září 2007 vyrazit do kin (to je hodně optimistická vize).

Problém je v tom, že ona pracovní verze se dostala na internet a spokojeně obíhá po Torrentech, takže se fandovské weby plní recenzemi. A věru to nejsou pozitivní recenze. Producenti filmu se sice v oficiální tiskovce snažili vše zahladit (zřejmě hláškami jako "Máte neoficiální verzi, cucáci. Jen počkejte až uvidíte tu vylepšenou.") a slíbili si navzájem dlouhé hodiny ve střižně, ale po tomhle průšvihu už jsou jakékoliv šance Highlander série navždy sečteny. Tedy ne že by snad někdo věřil, že Adrian Paul v hlavní roli přitáhne do kin davy. Mluvíme tu jenom o fanatických příznivcích televizního Highlandera a ti už mají dávno tu neoficiální verzi nakoukanou. Smutný konec jedné legendy, ale pokud nás tahle aféra uchrání od toho, abychom sledovali východoevropský kompars, kterak zmateně pobíhá smrkovým lesem, aby prchnul před nějakým goticky vyfintěným záporákem, co neumí do pěti počítat, pak je to jedině dobře. Do českých půjčoven se však tahle "pecka" stejně časem proplíží, takže si dávejte bacha na hlavu. Po zhlédnutí pátého Highlandera už by jí nikdo nemusel dát dohromady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace