Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rider přebírá otěže!


ikona
Cival
tržby
 

Televizní tipy se nám přestěhovaly na stabilní místo uprostřed hlavní stránky (pokud trpíte krátkozrakostí, zaměřte se napravo od DVDček a klikněte si na titulek „Televizní tipy: Reloaded“ – anebo sem), což nám umožňuje zas jednou servírovat komerční výsledky zámořských hitů pěkně za tepla. Letošní sezóna sice prozatím nominálně nepřekonává tu minulou, málokdo si však její rozjezd představoval tak úspěšný. Epic Movie překonal prognózy na papíře, v Norbitovi a tanečním Stomp the Yard našel Hollywood nové megahity a fiasko remaku Stopaře už v podstatě nikdo nezopakoval. Aby mohli producenti ještě před létem usínat na vystlaných vavřínech, přihrnul si to do kin Ghost Rider a vydělal neuvěřitelných 44 milionů za jeden víkend.

V Sony tak příznivou zprávu asi nečekali, ale na každý pád jim přišla k chuti. Kvůli několika termínovým kotrmelcům i kvůli vylepšování digitálních efektů se původně skromný projekt rozrostl na 130 milionů. Comicsoví fanoušci však na předraženého chlapíka s hořící lebkou slyšeli, takže si Mark Steven Johnson mohl zopakovat úspěch s Daredevilem. I ten vydělal za oceánem přes 100 milionů, i ten stál za prošlapanou bačkoru, což podle všeho pasuje i na Cageova Ghost Ridera. Ohnivý jezdec bude útočit na 130 – 150 melounů, což si samo o sobě zaslouží malou oslavu s polárkovým dortem.

Mile překvapil i Most do země Terabithia. Prý povedený komorní filmeček o dětském přátelství se díky chytré propagaci přes obra a malé poletuchy s meči dostal k slušným dvaadvaceti milionům za tři dny. S vynikajícími recenzemi se bude dobývat minimálně uspokojivou sedmdesátku. Třetí Norbit zaznamenal padesátiprocentní propad, ale i tak zůstal na krásných šestnácti milionech. Zezadu na něj dotíraly dvě valentýnské premiéry: Komedie s Hugh Grantem a Drew Barrymore Hudbu složil, slova napsal vynesla za pět dnů promítání solidních devatenáct milionů, o dva víc než v nabité konkurenci zbylo na kýčovité drama pro afroamerickou komunitu (a to v něm nehraje Cuba Gooding jr.) Daddy’s Little Girls. Ty jsou po dvou letech prvním kinematografickým odpadem Tylera Perryho, který se nevydrápal do čela kasovního žebříčku. Zda to zámořské publikum ochrání od každoroční pravidelné dávky emocí ale není při minimálních nákladech Perryho filmů vůbec jisté. Alespoň v Americe znovu pochopí výhody pobytu v České republice. :-)

Konečně velice dobré kritické ohlasy dopomohly k šesté pozici špiónskému dramatu Breach. To překonalo účast hvězd nižší svítivosti i nasazení v chudičkých patnácti stovkách kin a vyšvihlo se k obstojným deseti milionům. O polovinu míň měl tentokrát zrozený Hannibal s propadem o 58%, kvůli úbytku tisícovky kin však nejvíc ztrácela akční komedie Sejmi eso! s poklesem 68%. Za týden si na nás brousí kolty policejní komedie Reno 911: Miami, paranoiou nás oblaží Jim Carrey v thrilleru Číslo 23, Karel Roden bude přehrávat v hororu The Abandoned a Billy Bob Thornton si zkusí splnit své sny v dojáku Astronaut. Vpravdě pestrá nabídka.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace