Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Abrams zadaptuje Dark Tower


ikona
imf
adaptace knihyjj abramsstephen king
 

Nejrozsáhlejší knižní dílo Stephena Kinga (a zároveň jeho nejoblíbenější) se konečně dočká zpracování. The Dark Tower je sedmidílným koktejlem fantasy, sci-fi, hororu a westernu. Velmi těžko se popisuje, aniž by při tom vznikl dojem přeplácanosti, protože hlavní hrdina, "kovboj" jménem Roland žije ve feudálním světě, který tak trochu připomíná Divoký Západ, ale ve kterém operují i magické síly dávno zapomenutých civilizací. Roland patří k již témeř zapomenutému řádu, který pátrá po tajemné věži, která může, ale také nemusí existovat. O hlavním hrdinovi v úvodu nevíme nic, ale sedm knížek je dost na to, abyste se postupem času dozvěděli úplně všechno, pokud vás Kingova látka chytne za srdce.

Sám autor považuje Dark Tower za svůj klíčový opus a i když jmenoval mezi desítkami inspirací i řadu filmů (hlavní hrdina má v sobě např. něco z westernových rolí Clinta Eastwooda a celé prostředí je prý inspirováno Hodným, zlým a ošklivým), zatím neuvažoval o tom, že by své knižní dítko svěřil do rukou filmařů. Tedy dokud nepotkal J.J. Abramse.

Ti dva se jednoho krásného dne sešli a domluvili se, že Dark Tower představí mnohem většímu spektru fanoušků. Abrams zjevně udělal dojem, takže jindy zdráhavý King víceméně kývnul a teď už jde jen o dořešení detailů a také formátu. Musí se rozhodnout, zda zadaptovat pokud možno co nejvíc látky a natočit televizní seriál nebo využít měřítka, které Dark Tower nabízí a zadaptovat knížku jako áčkový film.

Stephen King si přirozeně na nedostatek zájmu ze stany Hollywoodu stěžovat nemůže a jeho fandové se v dohledné době mohou těšit na tajemnou 1408 s Johnem Cusackem a adaptaci slavné The Mist od nikoho menšího než Franka Darabonta.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace