Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

DiCaprio potopí Enron


ikona
imf
adaptace knihyleonardo dicaprio
 

Vzpomínáte na Enron? Slavná energetická společnost z texaského Houstonu se v roce 2001 proslavila trochu nemilým způsobem. Do té doby jednička na americkém trhu s energiemi všeho druhu, šestkrát v řadě vyhlášena nejkreativnější společností roku, s vykazovaným ziskem 111 miliard (za rok 2000), jednoduše v roce 2001 vyhlásila bankrot a její čelní představitelé potupně přiznali, že nejsou tak chytří jak se dělali. Jednoduše si ta čísla vycucali z prstu, zatímco firma byla zevnitř potichu sžírána červenými čísly a špatně naplánovanými kontrakty.

Celou tuto událost se rozhodnul zachytit na kameru Alex Gibney a jeho dokument Enron: The Smartest Guys in the Room byl dokonce loni nominován na Oscara. Nakonec nevyhrál, ale Enroni dostanou ještě jednu šanci zazářit na stříbrném plátně a bojovat třeba i o zlaté plešouny. Leonardo DiCaprio totiž už nebaží po milionech na honorářích... chce konečně ulovit Oscara. Letos se mu to velmi pravděpodobně nepodaří (tváří v tvář Forestu Whitakerovi), ale zítra je taky den a tak se Leo (zároveň i jako producent) chytnul právě jedné z knížek o Enronu.

Conspiracy of Fools sepsal redaktor New York Times Kurt Eichenwald a DiCaprio si v její adaptaci zahraje klíčovou postavu celého případu. Jako mladý a nadšený zelenáč nastoupí do Enronu a postupně odhalí místní nekalé praktiky a šokující skutečnost, která stojí za těmi úžasnými grafy zisků, sahajícími až do nebes. Jméno scenáristy (Sheldon Turner - Trestná lavice) možná některé zarazí, ale Warneři jsou si projektem celkem jistí a už v podstatě sáhli po schvalovacím razítku. Teď ještě sehnat vhodného režiséra, pár kvalitních herců do vedlejších rolí a Leo může opět předvádět, že není jen roztomilý pudl, rajtující na nejslavnější potápce historie. Já jen doufám, že bude mít zase bradku. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace