Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Solid Snake jde do kina!


ikona
imf
metal gear solid
 

A je to tady. Vedle Final Fantasy a Resident Evil zřejmě nejslavnější japonská herní série, jejíž hrdina by strčil do jedné kapsy Chucka Norrise a do druhé Jacka Bauera (ne, tenhle vtip fakt nezestárne ;), se konečně dočká filmové adaptace. Mnozí to nechtěli a mnozí nevěřili, že duchovní otec celé ságy - Hideo Kojima - k něčemu takovému svolí, ale Sony zřejmě převedla velmi pádné argumenty a tak se Kojima v pozici výkonného producenta postará o to, aby všechno dobře dopadlo.

Metal Gear Solid je žánrově podobný např. Splinter Cellu na PC (ten se také chystá), ale jeho hrdina Solid Snake je ještě větší drsňák než Sam Fisher a svět ve kterém operuje má mnohem propracovanější mytologii. Rozhodně bude o čem točit, ale pokud k tomu někdo nepřistoupí s pečlivostí Ganse (Silent Hill), budou škody v řadách fanoušků nedozírné. Metal Gear Solid je proslulý svými filmovými sekvencemi (intro třetího dílu) a chystaný čtvrtý díl je jedním z hlavních důvodů proč si koupit Playstation 3 a nezahazovat se s mašinkou od Microsoftu. Takovou sílu tahle série má.

Nehodlám si teď hrát na nervózního fanouška a zatracovat to předem. Stříbrné plátno totiž hrdiny typu Solid Snakea a Sama Fishera potřebuje. Když Steven Seagal odešel do horoucích pekel, začali chybět ti tajemní a nezničitelní týpkové s peřiňákem plným purpurových srdcí, kteří zachrání svět na počkání a stíhají při tom trousit hlášky. Stačí aby to někdo chytil za ten správný konec, obsadil toho správného herce (proboha ale koho... napadá mě z hlavy snad jen Jackman, Kojimovi by se pro změnu líbil Viggo Mortensen) a můžeme slavit. V reálu to samozřejmě bude mnohem složitější a tak se ve většině lidí bude mísit nadšení s obavami. Na téhle zprávě ale krásně vidíte, že nic není nedotknutelné. Metal Gear Solid byl označován za sérii, která se nikdy do Hollywoodu nevypraví. Kojima byl v tomhle neústupný a dokonce prohlašoval, že si buď natočí ten film sám nebo nevznikne vůbec. A vidíte, stejně ho dostali. Buď má každý svou cenu, nebo pro nás Kojima spolu s chytráky od Sony chystá pěkně vypečené překvápko.

O téhle události už jsme psali dřív, ale tehdy to byl jenom klep. Tentokrát to Sony ohlašuje oficiálně a přípravy jsou prý v plném proudu. Nicméně se logicky neví, kdy to bude o čem to bude a kdo to bude točit (to jen pro případné zvídavé duše v komentářích ;).

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (54)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace