Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rush Hour 3 přece jenom bude


ikona
imf
brett ratnerchris tuckerjackie chanrush hour 3sequel
 

New Line Cinema by si teď mohla s klidem rozpustit máslo na hlavě. Když v roce 1998 natočila buddy movie s Chrisem Tuckerem a Jackie Chanem v hlavní roli, zdálo se to jako dobrý nápad. Křižovatka smrti stála 33 milionů dolarů a vydělala mamutích 244 (po celém světě). Tomu se říká kauf, který by se dal považovat i za životní úspěch. Chytré hlavy v New Line tedy neváhaly, vrazily do dvojky celých 90 milionů a o tři roky později jich vydělali takřka 350. Jackie Chan nikdy na tenhle úspěch v Americe nenavázal, Chris Tucker pro jistotu seknul s hraním úplně a věnoval se šaškování v televizi a nočních klubech. A na zlatý důl začal pomalu sedat prach, jak Jackie nahazoval jeden projekt za druhým a New Line se mu nemohli vejít do diáře. Chris Tucker mezitím vytrvale odmítal navrhované smlouvy a Brett Ratner se angažoval v serióznějších produkcích.

Na každého ale jednou dojde a každý má svou cenu. New Line se však otálení nevyplatilo a teď bude muset neskutečně solit a doufat, že se třetí Křižovatka úspěšně zařadí po bok starších sestřiček. Chris Tucker byl asi největším oříškem a nechal se ukecat až za 20 milionů nebo 20 procent z tržeb. Jackie Chan byl na něj dokonce už loni tak naštvaný, že to nevydržel a pustil si pusu na špacír v médiích, podle aktuálního vývoje se ale zřejmě udobřili a za inkasovaných 15 milionů dolarů nebo 15 procent z tržeb si Jackie může zaprodukovat nějaký ten film v Hong Kongu, ke svému platu dostane zadarmo ještě distribuční práva Křižovatky v Hong Kongu a Číně (což není úplně marné a mohlo by mu to hodit dalších pár milionů). Ratner se pak musí spokojit s pěti miliony nebo pěti procenty na tržbách, přičemž scenárista Jeff Nathanson dostane kolem milionu.

Když si to spočítáme, studio jedním vrzem rozdalo buď 40 milionů dolarů (plus milionek pro scenáristu) nebo 40 procent z tržeb. To je celkem odvážný krok, který naznačuje, že studio MUSÍ mířit nad 200 milionovou hranici, aby se dostalo do černých čísel. Buddy movies sice pořád táhnou a Tucker neztratil svůj ostrovtip, ale operovat v době všeobecného útlumu s takovými ciframi, to by se nemuselo vyplatit.

Studiu však nic jiného nezbývalo, protože herci by ho jinak poslali ke všem čertům. Takhle se může třetí díl, odehrávající se ve Francii, tj. v prostředí které je absolutně neznámé oběma hrdinům, začít natáčet hnedle jak si Ratner odkroutí třetí X-Meny a v New Line by ho rádi exportovali do kin v létě 2007. Smlouvy, které režisér a oba herci podepsali, v sobě mají opci na čtvrtý díl a přísné podmínky podle kterých se žádný z nich nesmí z projektu vyvázat. Po Tuckerově netečnosti k jakékoliv podpisové akci, trvající dlouhé dva roky, si New Line zjevně dává velký pozor. Natáčet se začne na přelomu jara a léta 2006.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace