Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kristen dorostla elitu


ikona
Cival
tržby
 

Mohl to být nejnudnější víkend se Super Bowlem za pěkných pár posledních let. Televizních spotů anoncujících elitní fláky z letní sezóny znatelně ubylo, premiér je stejně tak málo jako každý rok, přičemž jejich obal je ještě matnější nežli obvykle. Jenže nouze někdy trhu prospívá. Letos sice nedošlo k lámání rekordů (pořád nechápu jak mohlo sračkoidní Na lince je vrah loni redefinovat historické tabulky), ale obě novinky přesto dokázaly překvapit.

Bezmála patnáct milionů za první víkend pro Pangovic horor The Messengers se nemusí zdát jako kdovíjaká suma, při inflaci šikmookých předělávek se ale cení každý dvojciferný výsledek. Producent Sam Raimi navíc opět prokázal svou genialitu, protože po hypervýdělečných, leč nízkonákladových Nenávistích a Boogeymanovi, se i další jeho překopávka dokázala prodrat na vrchol. Pořizovací cena? Úsporných šestnáct milionů dolarů! Ten kluk v tom umí chodit. Výhodu navíc cítíme v tom, že Kristen Stewart doopravdy vyrostla ve šťabajznu (a na rozdíl od Zathury jí už bylo při natáčení patnáct :-) a že Messengers vypadají z traileru poměrně „schopně“.

I druhá novinka mohla skončit totálním krachem. Ale překvapila. Třináct milionů za víkend není pro žádný z romantických filmů ostudná suma, tím spíš pokud jej provází matná kampaň a divoké spojení Mandy Moore – Diane Keaton. Fanoušci stále zachovalé Diane, ale ani teenageři platonicky zamilovaní do Mandy srdceryvné Because I Said So kvůli střetu generací nesabotovali, takže si producenti můžou i ze skromných 2500 kin počítat slušné výdělky.

Na dalších pozicích se nic světoborného neděje. Jen Noc v muzeu je stejným evergreenem jako Jeho fotr, to je lotr, zatímco sračkoidní Epic Movie a Sejmi eso! i kvůli Super Bowlu bleskurychle ztrácí příslovečnou půdu pod nohama. Příští týdny pro ně budou hodně drsné: O víkendu se znovuzrodí gurmánský kanibal Hannibal Lecter a znovuztrapní Eddie Murphy v dvojroli (hraje tlusťošku a retarda – vpravdě bergmanovsky hluboká kombinace) v jistě delikátní komedii Norbit. Snad lidskou hloupost o týden později napraví postvalentýnský náklad pěti slušných premiér. Na ty však budeme vnadit až příště.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace