Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Remake Cannibal Holocaustu!


ikona
imf
remake
 

Vypadá to, že nakonec existují i hororové remaky na které bych se mohl těšit. I když to asi není ten správný termín. Spíš jsem hodně zvědavý. Relevant Entertainment zakoupil práva na novou verzi kultovního italského hororu Cannibal Holocaust a pokud jste tohle dílo viděli, zřejmě chápete, že o tom musíme napsat.

Snímek z roku 1979 je režijním počinem Ruggera Deodata a stal se podobnou ikonou jako Saló aneb 120 dní sodomy. Ve filmu jde o partičku dokumentaristů, která v pralese Jižní Ameriky narazí na exotické domorodce, které ještě nikdo nikdy neviděl. Resp. možná viděl, ale mohou o tom vyprávět tak maximálně jeho ohlodané kosti. Film je točen dokumentárním stylem (zřejmě proto, že herci VŮBEC neumějí hrát ;) a je postaven na tom, že se to "opravdu stalo" a ti dva staříci, co si v klimatizované místnosti pouštějí autentické (neohlodané) záběry z nalezené kamery jsou jako opravdu, opravdu vyděšení.

A zřejmě to ani nemuseli hrát. Film je v zobrazování násilí na zvířatech a lidech natolik sugestivní, že ho rovnou zakázali v desítkách zemí a Deodata v rodné Itálii dokonce zavřeli, dokud telefonem neobvolal všechny herce, aby přišli potvrdit, že jsou živí a nesnědení.

Zásadní problém je v tom, že tohle se už nemůže dneska nikomu podařit. Deodato byl tenkrát relativně neznámý italský režisér a prostě si natočil to, co si natočit chtěl, bez jakýchkoliv servítek. Tuhle míru autorské svobody dneska nedostanete, pokud se nechystáte popadnout kameru a odcestovat do skutečné džungle mezi lidojedy. Navíc remake tak profláknutého titulu, který šokoval NEPŘIPRAVENÉ DIVÁKY, to je jako zkoušet natočit druhý Blair Witch. Všichni víme, jak to dopadlo.

Přesto se těším... zejména na to, jak si na tomhle oříšku vyláme někdo zuby. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace