Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jack vs. Hiro: Kdo je lepší?


ikona
imf
24heroestelevize
 

Dvě největší ikony televizního nebe si dávají na americkém trhu po hubě a vzduchem létají miliony diváků. U nás by šlo o Pojišťovnu štěstí a Velmi křehké vztahy a všichni by se jen znechuceně zašklebili, ale za mořem proti sobě stojí Jack Bauer z 24 hodin a osazenstvo seriálu Heroes, který zažívá přeci jenom trochu větší "boom", než standardní televizní novinky poslední doby. Dvacetčtyřka sice nesbírá ceny, ale na počet diváků si nikdy stěžovat nemohla. Šestá sezóna navíc odstartovala takovým stylem, že byly k televizním obrazovkám dotaženy i babičky a rating se zastavil na kromobyčejně zajímavých číslech. Přesto Jack Bauer narazil na rovnocenného soupeře. Navrátivší se Heroes ho velmi těsně odsunul na druhé místo ve sledovanosti. Na partičku supermanů zkrátka byli všichni nadržení a tak Foxové jen zkoprněle sledovali, jak je jedna senzace střídána druhou.

Jack to ale nevzdal. Včera proběhlo druhé kolo a veterán ze CTU prorazil patnáctimilionovou hranici, zatímco Heroes zůstal někde na 13,6 milionech diváků. Ať už fandíte jednomu či druhému seriálu, je pozitivním zjištěním, že dohromady zvládnou vygenerovat skoro třicet milionů spokojených diváků. Zjevně si je navzájem kradou jen minimálně (v demografické skupině 18-49 let těsně vítězí Heroes) a generují producentům takové zisky, že bych se vůbec nedivil, kdyby někdo vymyslel spin-off s Hirem v hlavní roli. ;)

V Austrálii startovala šestá sezóna 24 s dvoutýdenním zpožděním a výsledky byly převážně zklamáním. Pouhý milion diváků posunul populární seriál až za konkurenční NCIS. Zřejmě se na tom podepsal masivní zájem o seriály na internetu. První čtyři epizody 24 byly ke stažení už dva týdny před americkým startem (na americké sledovanosti se to ale neprojevilo, spíš naopak, šestá sezóna je z hlediska čísel zatím nejúspěšnější). Jack Bauer si ale obecně za hranicemi příliš dobře nevede. Stačí vzpomenout, jak dopadnul v českých televizích (na Nově stále běží po nocích repríza druhé sezóny, která je obecně považována za (zatím) nejlepší). Kromě CSI se vlastně žádnému z nových amerických seriálů nepodařilo zahřát tuzemská srdce. Troufnu si tvrdit, že ani Heroes se do této kategorie nezařadí, ale to budeme řešit (spolu s nadávkami na nemožný dabing) nejdřív tak za dva roky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace