Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hitman: Žádný další Kurýr


ikona
imf
hitman
 

Jason Statham právě řádí na Nově a teď se nepřímo dostává i do naší novinkové sekce. Režisér celovečerní adaptace herního Hitmana si totiž právě Kurýra zvolil jako výchozí srovnávací bod. Louis Leterrier ostatně platí za francouzskou akční špičku a pokud chce Xavier Gens nějak vysvětlit svojí vizi americkým a evropským fanouškům, musí zvolit nějakou univerzální pecku, která se všem líbila. A tak jednoduše řekl, že Hitman se Kurýrovi podobat nebude. ;) Dosti trapných vtipů - Gens to myslí především tak, že Hitman nebude odlehčená legrace ve videoklipovém stylu. Mnohem víc se totiž zhlíží v dalším Leterrierově díle - Utržený ze řetězu, nebo ještě lépe ve Verhoevenově Robocopovi. Gens chce natočit mrazivý film, ve kterém bude kladen velký důraz na hrdinovo osamění a hledání vlastní identity.

Osobně doufám, že s Robocopem bude mít film společnou i nefalšovanou dávku brutality. Hollywood už zapomíná (vyjma válečných filmů) jak natočit správně politicky nekorektní přestřelku a tak musíme vždycky spoléhat na Michaela Manna, že nechá někomu ustřelit hlavu protitankovou puškou. Gens je Francouz a tak by si nemusel brát servítky.

Atmosféra hry je prý základem, který by chtěli tvůrci bezpodmínečně dodržet a s tím souvisí i orchestrální soundtrack bez elektronických příměsí a licencovaných songů. Dokonce i při zmínce o kameře se Gens ohání inspirací ve Scorseseho Casinu a práci Roberta Richardsona obecně (Casino, Kill Bill, Letec), což je opět na hony vzdáleno tradiční představě o herních adaptacích. Celé to zní až příliš dobře, než aby to byla pravda. V hlavní roli navíc Timothy Olyphant, který se zdá být ideálním kompromisem mezi fešákem a talentovaným hercem. Natáčet se začne už v březnu, pravděpodobně ve Francii a na dalších evropských lokacích. Premiéry se dočkáme v průběhu příštího roku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace