Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší plakáty roku


ikona
imf
plakát
 

Na internetu se povalují stovky žebříčků (a my k tomu přispíváme svou troškou do mlýna), ale jen některé stojí za pozornost. Vyhlášení nejlepších plakátů je ovšem dostatečně exotickou záležitostí a vzhledem k tomu, že jsme v redakci na plakáty vysazení a americký web IMPAwards navštěvujeme takřka denně, nemohli jsme se dočkat jejich ortelu nad tím nejlepším, co loni zdobilo americká předsálí.

A nebudeme to zbytečně natahovat, ostatně vítěze jedné z kategorií jsme prozradili už obrázkem na titulní stránce. Cenu nejzářivější za nejlepší plakát roku si však odnáší... tramtadadá... Je to thriller V pasti (Hard Candy), který jsme dost pochválili a musíme připustit, že má i velmi povedený plakát. Červený karkulka v obrovské pasti na medvědy? Tak to máme rádi. Skoro tak jako žilnatý poster na Crank, jenž skončil v poli poražených. Na druhé straně barikády hrozí plakát na Holky v balíku (Material Girls). Dvě sestry Duffovy jsou zkrátka moc i pro trénovaný zrak a my můžeme být jedině rádi, že tenhle plakát jsme v českých kinech neviděli. Filmu se bohužel nevyhneme, protože právě vychází na DVD.

V teaser posterech to vyhrála ona profláknutá krvavá vánoční koule z Black Christmas a na nejnižší pozici se naopak dostal opravdu ohavný plakát k Turistas (kterému tímto děkuji, protože neinvenční Rocky Balboa se zlatým megapísmem na černém pozadí k tomu také neměl daleko :).

Zdaleka nejzábavnější jsou ale kategorie "nevešlo se", ve kterých se vyhlašují ceny v nepokrytě nadsázkovém tónu. Kdo by se netěšil na cenu za největší hlavu na plakátě nebo nejironičtější plakát roku? Tady IMPAwards nezklamalo, takže se můžete pokochat Edwardem Nortonem, který si na plakátu k Down in the Valley (Cizinec) drží břicho, jako kdyby měl právě vrhnout, obdivovat obří hlavu Helen Mirren na plakátě ke Královně nebo se zasmát francouzskému plakátu na Deja Vu, na kterém je název vysvětlen pomocí citace ze slovníku. Ach ti Francouzi.

Musím uznat, že i já jsem byl překvapen, kolik souvislostí mi v loňské plakátové přehlídce uniklo. Třeba fakt, že plakát k Dobrému Němci je remakem plakátu ke Casablance nebo nádherný stereoposter k Dokonalému triku. Jestli máte podobné díry v plakátovém vzdělání, tak hybaj na červený koberec, možná ještě zahlédnete nějaké ty vítěze.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace