Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spidey 4? Vsaďte si na něj!


ikona
imf
spider-manspider-man 4
 

Kdo z nás to nečekal? Tisíckrát mohl Sam Raimi do médii vystřelit zprávu o tom, že Spider-Man bude trilogií a on ji hezky uzavře na klíč a už se k ní nehodlá vrátit. Autor míní, studio mění. Stejně jako Singer přišel (víceméně dobrovolně) o možnost natočit třetí X-Meny, ztratí zřejmě Raimi kontrolu nad svým pavoukolezcem. Sony totiž navzdory Raimiho postoji zarezervovala scenáristu pro čtvrtý díl Spider-Mana.

Bude jím David Koepp (právě maká na čtvrtém Indiana Jonesovi), který napsal už první díl Spider-Mana. U dvojky a trojky ho vystřídal sám Raimi (námětem) a Alvin Sargent. Teď se Sony vrací zpátky ke kořenům a nebude to mít lehké, protože všem tvůrcům vyprší původní smlouva (u Spideyho se upsali rovnou na tři filmy) a někteří už se nechali slyšet, že bez Raimiho do dalšího dílu nejdou. Sony už ale překonala i větší oříšky a angažováním Koeppa dala jasně najevo, že už ani nepočítá s Raimiho účastí. Když přežili změnu režiséra X-Meni, proč by to mělo být u Spideyho jinak?

Potíž však bude s Tobey Maguirem. Mladý herec cítí, že z rostoucí škatulky by ho za pár let nemusely dostat ani všechny superschopnosti jeho hrdiny a tak bude chtít strhnout pavoučí oblek jak to jen bude možné. Sony by ráda čtvrtý díl dostala do kin v letech 2009/2010, což by Tobeymu příliš rozletu neposkytlo. Možná tak dva, tři menší filmy a pak zase zpátky do pavučin. Když se u dvojky přemýšlelo nad tím, že Maguirea nahradí Jake Gyllenhaal bylo to odvážné, ale pořád ještě celkem reálné, ale měnit hlavního hrdinu po třech dílech? To už by zřejmě mocipánům od Sony neprošlo. Tak nějak tuším, že v tomhle případě se budou lámat honorářové rekordy, protože na Maguireovi Spider-Man stojí a padá.

Chceme ale čtvrtý díl? Jsem ochoten mávnout rukou nad Raimim, tak jako někteří mávají rukou nad absencí Jacksona u Hobita. Samozřejmě bych nerad viděl na jeho místě Tima Storyho a moc dobře vím, že druhý Spider-Man je geniální zejména díky Raimimu, ale... mnohem víc než změna režiséra mě znervózňuje samotný úmysl ždímat tuhle sérii donekonečna. Máme ji v redakci na jednom z nejvyšších piedestalů, takže pád bude dlouhý a dopad bude slyšet na kilometry daleko. Už trojka bruslí na hraně dobrého vkusu, ale všichni doufáme, že Raimi ví co dělá. Manažeři v Sony to ale zjevně nevědí. Nemělo by nás to překvapovat, tak nějak jsme to tušili, ale přesto nás to definitivní zjištění mrzí. Až do morku kostí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (34)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace