Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cameron svolává partu...


ikona
imf
avatarjames cameron
 

Dočkáme se v létě 2009 nového filmu Jamese Camerona? Pomalu tomu už začínám věřit (zvlášť když se hýbe kupředu i čtvrtý Indiana Jones), protože božský James se zařekl, že v dubnu začne natáčet naostro a Foxové mu odklepli i velkorysý rozpočet (200 milionů dolarů - pokud Cameron nepřetáhne, bude to stejně drahé jako deset let starý Titanik ;). Do hlavní role intergalaktické ságy by rád obsadil zatím neznámého Sama Worthingtona. Prozatím to vůbec vypadalo, že mu o herce moc nejde, měl plnou hlavu nové 3D technologie, kterou hodlá snímek natočit a která si vyžádá rozsáhlou postprodukci (a bude mít nemalé nároky na vybavení kin).

Na příběhu o válečném veteránovi Jakeovi, kterého na cizí planetě kontaktuje mimozemská inteligentní rasa (a bude z toho láska jako trám) Camerona láká především možnost postavit si novou mytologii hezky od základů. Dokonce počítá s tím, že filmů vznikne několik (dobře, to není žádná novinka, s tímhle dneska počítá každý režisér :) a Avatar se spolu s rasou Na'Vi a planetou Pandora probojuje i do herního sektoru.

Teď si ale i Cameron uvědomuje, že před kamerou někoho potřebovat bude a tak vyrazil na spanilou cestu po kamarádech. Nejdřív v jeho síti uvíznul Michael Biehn - statečný voják Kyle z Terminátora, neméně statečný voják z Vetřelců a tak trochu šílený voják z Propasti. Cameron Biehnovi zajistil solidní škatulku a vzhledem k tomu, že hlavní hrdina Avataru je mariňák, nemusíme dvakrát hádat, kdo bude hrát jeho nadřízeného. Vlna kamarádčoftů ale nekončí a teď smetla i Sigourney Weaver. Ta v nedávném rozhovoru odmítla, že by se ještě kdy dotkla (čímkoliv) Vetřelce, ale nová Cameronova sci-fi je prý trochu jiné kafe a ráda se jí zúčastní. Vyplynulo to mezi řečí a skoro to vypadalo, že Sigourney prozradila něco, co neměla, takže pak rychle vycouvala s "no comment" hláškou. Zbývá nám už jenom Bill Paxton, další Cameronův maskot, který se objevil v Terminátorovi, Vetřelcích, Pravdivých lžích i Titaniku (a namluvil Cameronův IMAX dokument Ghosts of the Abyss).

Mno ale stejně si raději počkám na první fotky z natáčení. Pak se teprve uvidí, jestli se Cameron zvládne po deseti letech vrátit do filmového sedla.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace