Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

McConaughey jako Magnum


ikona
imf
adaptace seriálumagnummatthew mcconaughey
 

Fanoušci legendárního detektiva z 80. let, který si léčil vietnamský komplex rychlou jízdou ve Ferrari a honěním padouchů, se dost možná dočkají celovečerní filmové adaptace. To samo o sobě není novinka, ostatně o plánech na remake známého seriálu jsme už kdysi také psali. Projektu se ujal Rawson Marshall Thurber (Vybíjená) a dušoval se, že by chtěl natočit co možná nejvěrnější adaptaci předlohy, která několikrát proběhla i českými televizními kanály. Jeden z těch lepších pohodových seriálů na víkendové odpoledne, ve kterém nechyběla slušná akce, decentní humor a zarostlá hruď Toma Sellecka.

Ten by si určitě rád zahrál v celovečeráku nějaké to cameo, ale prozatím čekal marně. Před patnácti lety (ano, tak dlouho už se celá věc plánuje) to vypadalo, že by si mohl zahrát hlavní roli, ale jak léta plynula, začali majitelé licence řešit nový image projektu a také nového hrdinu. A na tom to všechno ztroskotalo (i když padala jména jako George Clooney nebo Ben Affleck). Musíme si uvědomit, že studia mají nevyužitých licencí na televizní seriály tolik, že by je mohla přehazovat vidlemi jako strýček Skrblík svoje zlaťáky. Teď ale i Magnumovi svitlo na lepší časy.

O hlavní roli totiž projevil zájem Matthew McConaughey, přičemž jeho sidekicka by si zahrál Steve Zahn a na roli Higginse se uvažuje o Williamu H. Macym. Pokud jste všeteční celuloidoví konzumenti, jistě víte, že tohle trio se nesetkává poprvé. Společně se objevili v Sahaře, dobrodružném akčňáku podle knih Clivea Cusslera. Snímek bohužel nesklidil příliš komerčních úspěchů a tak se o dalších dílech neuvažuje, nicméně chemie mezi herci byla natolik silná, že studio hledá možnosti, jak tenhle tým znovu oživit.

Když nad tím uvažuji z pohledu vášnivého fanouška seriálové předlohy, nevidím v tom sebemenší problém. McConaughey má rozhodně image rozpustilého playboye a v Sahaře dokázal, že umí na své rozložité kostře i patřičně napumpovat svaly. Největším oříškem celého seriálu je postava Higginse, kterou nezapomenutelným způsobem ztvárnil John Hillerman. William H. Macy rozhodně nebude mít jednoduchou úlohu.

Rawson Marshall Thurber bude film s největší pravděpodobností režírovat a pořád trvá na věrnosti předloze, oproti které se změní jen pár detailů - vzhledem k posunu o pětadvacet let už Magnum nebude veteránem z Vietnamu (nabízí se Irák) a nebude jezdit ve Ferrari 308. Jestli to celé není nějaká zákeřná kachna, můžete očekávat, že tohle obsazení už nějaký ten rozpočet vymodlí a v roce 2008 by se mohl nový Magnum objevit i ve vašem kině.

Původní znělka seriálu (YouTube)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace