Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Deset stupňů k Oscarovi


ikona
imf
animovanýchicken littlehoodwinkedhowl´s moving castlemadagascaroscarrobotstim burton´s corpse bridewallace a gromit
 

Pomalu ale jistě se blíží sezóna nejrůznějších žebříčků a vyhlášení, ve kterých jde o jedno jediné - srovnat do přehledných tabulek, co bylo za uplynulý rok nejlepší, tak aby běžní diváci věděli, o co přišli a co naopak odhadli správně. Letos to bude o to důležitější, že na spoustu lidí padá deprese z toho, že žádné dobré filmy nevznikly. My na MovieZone chystáme klasickou redakční i čtenářskou anketu o nejlepší trailer a letos nově i o nejlepší film. Na to je ale ještě dost času, narozdíl od oscarových předkol, ve kterých si to letos rozdá deset animáků, aby proti sobě ve finálních nominacích stanuly tři nejlepší.

Sehnat deset renderovaných šíleností by při pohledu do naší trailerové sekce neměl být problém, ale při letmém pohledu na účastníky vás napadne něco o bídě s nouzí. Inu, letošek nebyl na animáky zas tak hubený, ale vedle jasných favoritů se objevují i naprosto neznámé tituly jako Guliverova cesta nebo Karcoolka, kterou jste mohli omrknout teprve nedávno, díky našemu traileru. Do druhé ligy, která nemá příliš šancí na finální nominace, patří rozhodně i Valiant a obávám se, že i Roboti a Madagaskar, tedy čisté průměry (v našich očích), které jen oprášily klasická schémata. Dva importy z Asie už jsou trochu jinde... Steamboy sice Akademiky dost možná odradí přemírou divokých 3D triků, ale pokud budou chtít být letos avantgardní, má slušnou šanci. A protože Japonci jsou lišky podšité, připravili si něco i pro usedlé senilní členy - Miyazakiho Howl´s Moving Castle je klasická pohádkovka, která je stylově velmi podobná Cestě do Fantazie. Že by si Miyazaki došel i pro druhou sošku?

Strašpytlík mu v tom zabrání jen sotva, bez ohledu na momentální úspěchy v kinech a šuškání v kuloáru, nemá popkulturně dobře naladěné kuře šanci u seriózně uvažujících členů Akademie, tím spíš, že proti němu stojí dvě velmi silné persóny. Tou první je Nick Park a jeho Wallace a Gromit: Prokletí Králíkodlaka, druhou pak Tim Burton a Mrtvá nevěsta Tima Burtona. Právě tahle dvojka spolu s Miyazakim je snadnou volbou, protože jména těhle tří mají solidní lesk a jejich poslední počiny se mohou chlubit pelotonem kladných recenzí.

Jenže, znáte Akademii a její nevypočitatelnost. Můžeme se dočkat velmi nemilých překvapení. Jak byste volili vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace