Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Piráti pro děti?


ikona
imf
adaptace knihyweinstein
 

Zjevně bychom se měli v redakci vykašlat na články a vrhnout se naplno do tvorby pro děti. Tak jako to udělala Adrienne Kress - herečka z Kanady. Poté co ji přestalo bavit účinkování v divadelních hrách a podřadných seriálech, jednoduše vytroubila do světa, že hodlá napsat dětskou knížku o velkém dobrodružství, pirátech a tak vůbec. A protože měla kamarádku, která dělá asistenku u bratrů Weinsteinových, měla na stole smlouvu, aniž by udělala jedinou čárku. Pouhá premisa o desetiletém chlapci, který chce zachránit svého učitele ze spárů pirátů, disponujících lodí jménem Ironic Gentleman, jí pak zajistila kulatou sumu, za kterou si Weinsteini koupili práva na všechny případné sequely a prequely.

Díky zájmu Hollywoodu se navíc autorce povedlo prodat licenci na distribuci knížky do celé Evropy, takže se může na hraní definitivně vykašlat a užívat si milionového důchodu. Samozřejmě ještě zbývá takový malý detail - popadnout psací stroj a napsat tu zatracenou knížku!

Alex and the Ironic Gentleman totiž spatří světlo knihkupectví nejdřív na podzim příštího roku. Adrienne Kress už otevřeně mluví o pokračování a já se upřímně divím, že tu nemáme rovnou sérii sedmi knížek, to je přece oblíbená taktika, kterou s oblibou používají všichni autoři z poslední doby. Ještě víc se ale divím studiím... proč se tak průhledně pachtí za každou "slibně znějící" dětskou prózou, kterou hodlá někdo vyplivnout na trh? Proč kupují licence dlouhé měsíce předem, než kniha vůbec vznikne? Mluvme tady o zajíci v pytli. U známých a prověřených autorů by se to dalo chápat, ale tohle už je opravdu na hlavu a jen to přispěje k nafukování marketingové bubliny. Bude vznikat víc dětského braku a na jeho tvorbu se teď začnou vrhat i hasiči a popeláři, protože zjevně neexistuje větší tutovka, než napsat knížku pro děti.

O víkendu si udělám volno a pokusím se vymyslet českou verzi Narnie, komplet s mluvící žížalou Jůlií, zlou čarodějkou Dádou a hodným kocourem Tondou. To by bylo, abych nevyplodil bestseller. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace