Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Televizní hody budoucnosti


ikona
Mr. Hlad
24
 

Samozřejmě máme teď na mysli zámořské televize, u nás bez nejmenších pochyb bude dále trvat nadvláda Dany Morávkové, obtloustlých hokejistů a cituplných lidských příběhů z Ordinace v růžové zahradě. V Americe to ale žije a na diváky se chystá nejeden zajímavý projekt. Na HBO připravují osmihodinovou minisérii o třetí křížové výpravě. Střet křesťanství a Islámu ve dvanáctém století z pohledů vůdců Richarda Lví srdce a Saladina by měl být výpravným historickým příběhem a ne nějakou levnou variací na Království nebeské. V HBO se nikdy nebáli přijít s něčím neotřelým, a tak můžeme čekat minimálně poctivé bitevní scény, které se nebudou vyhýbat realistickému násilí. A téma samotné naznačuje, že se bude rýpat i do aktuální krize na blízkém východě.

Další velice zajímavou věc kutí televize ABC, která chystá detektivní seriál Marlowe. Ti sečtělejší určitě už pochopili, že hlavním hrdinou bude legendární postava, kterou na svět přivedl Raymond Chandler. Na rozdíl od knižních předloh se ale budou příběhy odehrávat v současném Los Angeles, noir atmosféra by však neměla ani tentokrát chybět. Tvůrci však zatím nepotvrdili, jestli sáhnou i po některém z románů, nebo přijdou s vlastními příběhy.

Phil Marlowe však nebude jediný nový televizní drsňák. Konkurenční stanice Fox proti němu nasadí detektiva z oddělení vražd, který si při řešení svých případů v seriálu New Amsterdam pomáhá neobvyklou tělesnou anomálií. Nesmrtelností.

Možná nejzajímavějším novým přírůstkem však bude zatím nepojmenované špionážní drama o chlapíkovi pracujícím v obrovské nadnárodní společnosti, kterého si vyhlédne NSA a zaúkoluje ho špehováním vlastního šéfa. Nijak zvlášť originální námět, pod který se však podepsali tvůrci nesmírně úspěšné thrillerové série 24 hodin, jejíž šestou sezónu si budou moci za mořem užít příští měsíc.

U nás můžeme zatím jen skuhrat a nadávat na konzervativní české televize a diváky bez vkusu. Po novém roce se ale i u nás objeví pár zajímavých seriálových novinek. Určitě se jim budeme věnovat podrobněji někdy v budoucnosti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace