Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Závodní film bez aut? Šílené!


ikona
imf
wachowski bros.
 

Ale co jiného čekat od bratrů Wachowských, že? Opět makají na společném projektu s Joelem Silverem, což znamená, že nás čeká další paleta rozkošných bonmotů jako "Keanu Reeves je tak kvalitní mlátička, že by to natřel i Jetovi". A Silver neponechává nic náhodě. Rozhodnul se na nás medovými řečičkami zaútočit už dnes. Nejdřív načnul diváky tím, že příběh Speed Racera bude vyprávěn ve stylu, který ještě nikdo nikdy neviděl a že to bude báječné, pětihvězdičkové a strhující. Bratři Wachowští prý opět zatřesou hollywoodskými dogmaty a všichni z toho budou paf. Jasně... kolikrát už jsme to od Silvera slyšeli? Přestal jsem si dělat čárky hned po Reloaded. ;)

Zajímavá je však informace, že bratři se pro tuhle látku rozhodli na základě mamutího úspěchu druhé Doby ledové. Ta debutovala jen chvilku po V jako Vendeta a chlapcům se zřejmě zavrtalo do mozku, že rodinný animák sype víc, než temná comicsová adaptace. Jaké překvapení. S adaptací relativně zaprášené a např. v Evropě podle mého v podstatě neznámé anime ale zřejmě díru do světa neudělají. Leda že by přišli s něčím opravdu revolučním.

A tady útočí Silver podruhé. Na závěr rozhorovu totiž nevinně prohlásil: Vlastně ani nevím, jestli vůbec použijeme nějaká auta. Tomu říkám cliffhanger. Osobně je mi teda šumák, jestli bude hlavní hrdina jezdit ve Ferrari, na pramici nebo tříkolce, ale je pravděpodobné, že to Silver myslel spíš tak, že veškeré závodní scény budou generovány pomocí CGI. Podobných hrátek jsme si ostatně už párkrát ve filmech užili (Mizerové II). U Wachowských mě to celkem překvapuje, protože když už si nechali pro druhý Matrix postavit zbrusu novou dálnici, čekal bych, že zůstanou věrni klasickému starosvětskému přístupu. Speed Racer ale možná vyvádí na tratích takové šílenosti, že bylo CGI nutností. Určitě nejde o to, že by auto ze seriálu nikdo nechtěl vyrobit. O tuhle záležitost už se postaralo pár hardcore fanoušků (viz obrázek). Osobně mám v bratry důvěru, takže jsem VELMI zvědavý s čím přijdou. Natáčet se začíná už příští rok v Německu. Že bychom se dočkali camea od Michaela Schumachera? :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace